Societat
Teatre Goya
Foto: Teatre Goya | Wikimedia Commons
LGBTIQ+

Insults homòfobs contra l'exregidor de Polítiques LGTBI de Ripollet

Temps de lectura: 2 minuts
Teatre Goya
Foto: Teatre Goya | Wikimedia Commons

L'exregidor de Polítiques LGTBI de Ripollet, Fran Sánchez, ha denunciat públicament que la nit de dimecres 5 de juliol va patir una agressió homòfoba verbal mentre caminava per Barcelona.

Per què és important? Les denúncies relacionades amb la LGTBI-fòbia gairebé es dupliquen durant el primer trimestre de 2023 respecte al mateix de l'any passat.

  • Segons els Mossos d'Esquadra, les denúncies relacionades amb la LGTBI-fòbia s'han incrementat un 47% durant el primer trimestre de 2023, respecte al mateix període de l'any anterior.

Què en sabem? Sánchez ha publicat que sortia de sopar amb un amic a la Ronda de Sant Antoni, prop del teatre Goya, quan l'agressor li va preguntar si era "un noi o una noia", li va demanar diners i li va dir que era 'maricón'.

  • L'exregidor va respondre que sí i aleshores l'home es va allunyar "vociferant i blasfemant".
  • Sánchez ha fet arribar la denúncia al Comissionat de Polítiques LGTBI de l'Ajuntament de Barcelona.

Què ha dit? A la piulada on explica els fets, Fran Sánchez afegeix que "la LGTBIfòbia i el feixisme no tenen cabuda en la nostra societat, i sempre ens tindran de front".

  • Ha reconegut que té "un sabor agredolç", ja que la nit havia estat motiu de celebració, però l'incident li havia canviat l'estat d'ànim.

En resposta: L'Observatori Contra l'Homofòbia ha respost al tuit de Sánchez condemnant l'homofòbia i informant-lo que registraven la incidència i activaven protocols. "Cal fer front a l'odi i el feixisme" concloïa.

  • També Jaume Collboni ha respost als fets donant suport a Fran Sánchez i afirmant que "Barcelona és i serà una ciutat lliure i orgullosa, rebutgem i condemnem qualsevol agressió homòfoba".

Categoria: Societat