Societat
El bar després de l'atac
Foto: El bar després de l'atac | @barcapassionat
Boixos Nois

Nova operació policial contra els Boixos nois a Barcelona

Temps de lectura: 1 minut
El bar després de l'atac
Foto: El bar després de l'atac | @barcapassionat

La Policia Nacional duu a terme aquest matí un operatiu contra el grup ultra Boixos Nois amb diversos registres en poblacions de l'àrea metropolitana de Barcelona. En total, els agents han detingut una dotzena de persones. 

Per què és important? És el segon dispositiu en poques setmanes contra els aficionats radicals del Barça després que el 9 de juny un operatiu dels Mossos d'Esquadra contra els Casuals, la facció més violenta de Boixos, acabés amb 12 detinguts, entre ells, Francisco Pérez, àlies Paco el Gordo.

Què en sabem? Segons avançava la periodista Marta Català, l'actuació de la policia espanyola està vinculada a una baralla del passat novembre en un bar de Pamplona freqüentat per aficionats de l'Osasuna.

  • Els ultres del FC Barcelona haurien agredit els seguidors del club pamplonès amb bats de beisbol i navalles.
  • La Brigada d'Información de la Policia Nacional de Pamplona hauria aconseguit identificar uns 15 implicats i s'estarien fent detencions a diverses poblacions com Santa Perpètua, Barcelona, el Prat de Llobregat i Molins de Rei.

En detall: L'operatiu policial també s'efectua a La Rioja i València. La policia atribuiria a aquestes persones delictes de desordres públics, lesions, odi i pertinença a organització criminal.

En profunditat: En l'atac, desenes d'homes vestits de negre i encaputxats van provocar greus destrosses al bar Ezpala, on hi acostumen a anar membres d'Indar Gorri, els aficionats radicals de l'Osasuna. Els agressors van llençar tamborets i taules contra els vidres i van llençar una bengala a l'interior, com mostren vídeos publicats a les xarxes socials.

Categoria: Societat
Etiquetes: Barça Futbol