Societat
Joan Carles en una de les seves aparicions
Foto: Joan Carles en una de les seves aparicions | Europa Press
Monarquia

Joan Carles I prepara el seu retorn definitiu a Espanya si governa Feijóo

Temps de lectura: 2 minuts
Joan Carles en una de les seves aparicions
Foto: Joan Carles en una de les seves aparicions | Europa Press

El rei Joan Carles I prepara la seva tornada definitiva a Espanya, si governa el candidat del PP, Alberto Núñez Feijóo. A curt termini, el monarca podria venir a finals de juliol per participar, de nou, a una nova regata de vela. 

Per què és important? La justícia va constatar com a provat que el rei emèrit va cometre delictes fiscals vinculats amb la seva fortuna a Suïssa, però va arxivar la investigació perquè van prescriure.  Tanmateix, això no seria un problema per a la tornada del Rei, quan es compleixen gairebé 3 anys de la fugida a Abu Dabi. 

Què en sabem? Segons publica El País, el rei ha comentat als seus amics que espera el triomf del PP i un nou govern conservador, que no veuria amb mals ulls que Joan Carles I es torni a instal·lar a Espanya. 

  • La seva idea és viure al mateix Palau de la Zarzuela, on viu l'actual rei d'Espanya, Felip VI. 

Previsons: Entre el 26 de juliol i l'1 d'agost està previst que l'antic cap d'Estat viatgi fins a Sanxenxo, on té molts amics arran de la seva relació amb la vela. Anirà per a participar en una nova competició mundial.

  • Aquest viatge no ha estat coordinat amb Zarzuela, ni amb la Moncloa, segons fonts oficials que cita el diari espanyol.

D'on venim? La sortida del país del monarca es va pactar amb el seu fill i va ser comunicada en una carta l'agost de 2020. 

En detall: Joan Carles I segueix molt de prop l'actualitat de la campanya electoral. El seu entorn assenyala que podria tornar la pròxima tardor després de la constitució del nou govern. 

  • La Casa Reial i la Moncloa desconeixen els plans del monarca.

Què diuen? Feijóo ha dit en diverses ocasions que no té cap inconvenient amb una hipotètica tornada del rei emèrit en alguna de les instal·lacions de Patrimoni Nacional.

  • L'equip del popular manifesta que no té cap causa pendent amb la justícia. 
  • "Jo només dic que si Joan Carles I no té cap causa pendent amb la justícia, li correspon a ell prendre la decisió i a la Casa Reial, però no a mi fer perjudicis ni donar instruccions", deia Feijóo el gener passat.
  • Aquest dimecres, el candidat del PP manifestava la mateixa posició a través del seu equip. "El PP és un partit constitucional i tenim el màxim respecte per la monarquia, clau en el nostre sistema democràtic. El rei emèrit ha estat una de les figures claus de la nostra història, no té causes pendents".
Categoria: Societat
Etiquetes: Monarquia Moncloa