Societat
Dia de l'Orgull a Barcelona
Foto: Dia de l'Orgull a Barcelona | EFE
Homofòbia

Atacs homòfobs contra l'alcalde i regidors de l'Espluga de Francolí

Temps de lectura: 2 minuts
Dia de l'Orgull a Barcelona
Foto: Dia de l'Orgull a Barcelona | EFE

L'Ajuntament de l'Espluga de Francolí ha fet públic un comunicat aquest divendres per condemnar els atacs homòfobs contra el col·lectiu LGTBIQ+ i contra l'alcalde i diversos regidors del consistori.

Per què és important? Les denúncies relacionades amb la LGTBI-fòbia gairebé es dupliquen durant el primer trimestre de 2023 respecte al mateix de l'any passat. Segons els Mossos, s'han incrementat un 47%.

Què en sabem? Aquesta setmana han aparegut missatges homòfobs impresos en paper i enganxats a diferents indrets de la zona del riu del municipi. 

  • En aquests cartells es menyspreava l'orientació sexual de l'alcalde i de diversos regidors de l'equip de govern. També apareixien amenaces i difamacions que la policia està investigant.
  • Els missatges també anaven dirigits al col·lectiu Orgull Espluguí. De fet, durant la festa de l'Orgull Rural un grup de desconeguts van retirar banderes LGTBIQ+.

Què diu l'Ajuntament? El consistori ha presentat una denúncia a les autoritats competents i col·labora amb els Mossos per "identificar i dur davant la justícia els responsables". Per la seva banda, Orgull Espluguí encara ha de decidir si posarà o no una denúncia.

  • "Des de l'Ajuntament de l'Espluga de Francolí lamentem profundament els actes homòfobs que alguns càrrecs electes del municipi han patit amb missatges per diferents indrets i que contenen continguts discriminatoris basats en l'orientació sexual".
  • "Volem deixar clar que l'Ajuntament no tolera aquests comportaments discriminatoris ni cap forma de violència envers cap col·lectiu".
  • "Les amenaces o difamacions contra els càrrecs electes tenen conseqüències legals. Per aquest motiu, hem presentat una denúncia a les autoritats competents".
  • "L'Ajuntament reitera la seva condemna davant qualsevol mena d'agressió o atac en forma de violència, intolerància o LGTB-fòbia".

A més: L'Ajuntament de l'Espluga fa una crida a tota la població per si algú ha vist la persona que ha enganxat aquests cartells i ho comuniqui a l'Ajuntament o als Mossos d'Esquadra.

Categoria: Societat