Societat
Bombers de València a la platja de Tavernes de Valldigna
Foto: Bombers de València a la platja de Tavernes de Valldigna | @BombersValencia
Successos

Moren tres persones ofegades en una platja de València: què ha passat?

Temps de lectura: 2 minuts
Bombers de València a la platja de Tavernes de Valldigna
Foto: Bombers de València a la platja de Tavernes de Valldigna | @BombersValencia

Tres persones, dos homes de 60 anys i una dona de 62 anys, han mort aquest dimarts a la platja de Marenys, al poble de Tavernes de Valldigna, al País Valencià. Els banyistes van morir ofegats en una platja amb bandera vermella, que prohibeix banyar-se, i sense socorristes

El motiu: El mar estava molt regirat en el moment en què tres persones que formaven part del mateix grup van decidir llençar-se a l'aigua.

Què en sabem? A les 18:20, els bombers de Gandia rebien l'avís d'un amic del grup que veia com tenien problemes per tornar a la sorra i sortir de l'aigua.

  • Quan els bombers van arribar a la platja, els cossos dels dos homes es trobaven a la sorra. 
  • Van intentar reanimar-los amb l'ajuda de la policia local de Tavernes de Valldigna i la Creu Roja, però només van poder certificar la seva mort. 
  • El cos de la dona el va treure un vehicle aquàtic del mar.
  • Una quarta persona va ser rescatada amb vida i traslladada a l'hospital.

En detall: Els morts són veïns de Rafelguaraf i Alzira. Es tracta de la pitjor tragèdia que es recorda en un mateix dia a la comarca de Safor de València, segons informa el diari Levante, que informa que es desconeix per què les tres víctimes es van ficar a l'aigua en aquestes condicions.

  • L'alcaldessa de Tavernes, Lara Romero, i altres regidors de la localitat han acudit fins al lloc dels fets i no donen crèdit del què ha passat.

Situació actual: La Guàrdia Civil ha obert una investigació per aclarir els fets. 

Visió global: La tragèdia de València es produïa el 25 de juliol, Dia Mundial per a la Prevenció dels Ofegaments, una jornada que la Generalitat va aprofitar per llençar un missatge d'advertència a la ciutadania després que aquest 2023 hagin mort 29 persones ofegades a les platges de Catalunya.

 

 

 

 

 

Categoria: Societat