Societat
Una dona amb un cotxet mira com un infant juga a la zona de jocs
Foto: Una dona amb un cotxet mira com un infant juga a la zona de jocs | Ajuntament de Barcelona
Maternitat

Tenir fills afecta la carrera professional del 57% de les dones i només el 19% dels homes

Temps de lectura: 1 minut
Una dona amb un cotxet mira com un infant juga a la zona de jocs
Foto: Una dona amb un cotxet mira com un infant juga a la zona de jocs | Ajuntament de Barcelona

Més de la meitat de les dones veuen com la seva carrera professional queda marcada per la maternitat, en els homes, en canvi, tenir fills només afecta la carrera professional d'un 19% d'ells. Són els resultats d'un estudi fet per Chicco.

Per què és important? La càrrega de les feines de cures és a la base de la desigualtat de gènere. Tot just ahir l'ONU va declarar el 29 d'octubre el Dia Internacional de les Cures  per visibilitzar i valorar aquestes tasques.

En dades: El 23% de les dones enquestades han reduït la seva jordana laboral. Un 10% han deixat la seva feina i un 6,1% han perdut la feina.

  • A més, un 6,7% dels enquestats afirma no tenir cap suport ni per part de la família, amics o institucions, dels quals gairebé un 20% són famílies monoparentals.

En detall: La càrrega financera és la preocupació principal de gairebé la meitat de les famílies.

  • Aquesta preocupació augmenta fins al 81,6% entre pares separats i fins al 77% en les famílies monoparentales.

A més, vuit de cada deu famílies admeten haver fet renúncies des que van tenir criatures, com ara reduir el temps en parella, un fet que reconeixen el 37,5%.

  • També han renunciat als viatges un 36,5% de famílies, un 34,6% paren de fer sortides nocturnes. També han renunciat a l'esport un 30,5%, a les cures personals un 28,5% i a estar amb la família i amics un percentatge del 21,9%.
Categoria: Societat