Societat
L'acusat, John Musetescu, al TSJC
Foto: L'acusat, John Musetescu, al TSJC | TSJC
Successos

Declaren John Musetescu culpable de matar 3 persones en una hora a Barcelona

Temps de lectura: 2 minuts
L'acusat, John Musetescu, al TSJC
Foto: L'acusat, John Musetescu, al TSJC | TSJC

El jurat popular ha declarat per unanimitat que John Musetescu és culpable de matar 3 persones en una hora a Ciutat Vella el 2020. És el cas conegut com a 'triple crim de Ciutat Vella'.

Què en sabem? Segons informa el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), els ciutadans que formen el jurat popular consideren que l'home també va cometre 3 robatoris amb violència, robatoris intentats amb intimidació i violència i també de lesions.

Què diuen? El jurat rebutja que l'acusat estigués afectat per cap malaltia psíquica o ingesta de drogues que li van impedir valorar els seus actes.

Situació actual: Després de la decisió del jurat, ara serà el tribunal qui haurà de dictar la sentència condemnatòria que, molt probablement, impliqui més de 20 anys de presó. 

  • L'home s'enfronta a 92 anys de presó per matar dos homes i una dona, entre ells un periodista que treballava a l'Ajuntament de Barcelona, David Caminada.

Context: La sanguinària ruta de Musetescu va començar al voltant de les 15:00 el 20 de gener de 2020 quan va matar un home amb 254 ganivetades i a qui també va asfixiar. Va cremar el pis on es trobava, al carrer Portal Nou de Ciutat Vella, i va fugir. 

  • Minuts més tard va abordar una veïna en un portal, la va colpejar i la va asfixiar. 
  • Va tornar fugir i va intentar robar en un local amb un ganivet, però no va poder. Aleshores va intentar robar la bossa a Caminada a uns metres de la plaça de Sant Jaume, la víctima es va intentar defensar, i l'acusat el va apunyalar.

A més: La fiscalia li demana 92 anys de presó per dos assassinats, un homicidi amb abús de superioritat, un delicte d'incendi, 3 robatoris amb violència, amenaces i lesions. 

  • Per tot plegat, demana una indemnització d'1,7 milions d'euros pels familiars dels assassinats.
  • La seva advocada demana l'absolució amb l'eximent completa o la circumstància atenuant de drogaddicció i alteració psicològica. 
Categoria: Societat
Etiqueta: Crim