Barcelona i Àrea
John Musetescu, aquest dilluns a l'Audiència de Barcelona
Foto: John Musetescu, aquest dilluns a l'Audiència de Barcelona | ACN
Successos

El triple crim de Ciutat Vella a judici: Musetescu s'enfronta a 95 anys de presó

Temps de lectura: 3 minuts
John Musetescu, aquest dilluns a l'Audiència de Barcelona
Foto: John Musetescu, aquest dilluns a l'Audiència de Barcelona | ACN

Aquest dilluns ha començat el judici del triple crim de Ciutat Vella de gener de 2020 a l'Audiència de Barcelona. A John Musetescu, d'entre 32 i 33 anys, la Fiscalia li demana fins a 95 anys de presó pels 3 assassinats que, presumptament, va cometre en només una hora al centre de Barcelona.

D'on venim? L'escrit de la Fiscalia sosté que aquell fatídic 20 de gener, l'acusat, de nacionalitat sueca, va recórrer un sanguinari recorregut en menys de 60 minuts, que el va portar a matar 3 persones.

  • Les víctimes són: un home d'uns 40 anys veí del barri de Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera, una dona de 60 anys que vivia a uns 500 metres i un treballador de l'Ajuntament de Barcelona que va ser apunyalat a pocs metres de la plaça de Sant Jaume.

Què en sabem? Segons la fiscalia, Musetescu va agredir primer un home cap a les 15:00 a casa seva amb nombrosos cops i amb 254 ganivetades. Li va lligar una bossa de plàstic al coll i va cremar el pis. Va marxar de l'immoble saltant pel balcó.

  • Ja al carrer va assaltar una veïna, la va colpejar continuadament i la va escanyar. Li va robar la cartera, el mòbil, les ulleres, el rellotge i les claus. 
  • Després va robar una moto agredint el motorista i va intentar atracar un comerç amb un ganivet de grans dimensions, però els propietaris s'hi van resistir i va fugir en direcció a la plaça Sant Jaume. 
  • Allí, poc abans de les 16:00 es va topar amb el periodista David Caminada, que duia una bossa. L'acusat va intentar robar-li ensenyant-li una arma blanca, però l'home es va resistir i va rebre dues punyalades al tòrax, que li provocaven la mort a l'hospital dos dies després.

En detall: La fiscalia li demana 95 anys de presó per dos assassinats, un homicidi amb abús de superioritat, un delicte d'incendi, tres robatoris amb violència, un intent de robatori amb violència, un intent de robatori amb intimidació i un de lesions lleus.

  • El Ministeri Públic reclama 1,7 milions d'indemnització pels familiars dels morts. Al principi havia demanat dues penes de presó permanent revisable pels dos primers crims, però el fiscal, finalment, ho ha descartat perquè el Tribunal Suprem l'ha circumscrit únicament per a delictes comesos després de sentència prèvia per altres delictes.

Situació actual: El judici s'allargarà un mínim de dues setmanes i està previst que l'acusat declari la setmana vinent. 

  • L'encarregat de jutjar l'únic sospitós del triple crim serà un judici popular.
  • Durant el judici, que es preveu finalitzar el 25 de juliol, estan previstos uns 35 testimonis com mossos, guàrdies urbans, bombers i víctimes dels fets, entre altres.
Etiquetes: Crim Barcelona