Societat
El ple de Molina de Segura, a Múrcia
Foto: El ple de Molina de Segura, a Múrcia | Twitter / @psoemolina
Igualtat

Intenten expulsar una dona d'un ple quan protestava per la supressió de la regidoria d'Igualtat

Temps de lectura: 2 minuts
El ple de Molina de Segura, a Múrcia
Foto: El ple de Molina de Segura, a Múrcia | Twitter / @psoemolina

Aquest dilluns s'ha viscut el primer ple al municipi de Molina de Segura, a Múrcia, després del canvi de govern local, on va guanyar el PSOE, però governen PP i Vox.

Per què és important? Després de les eleccions municipals passades, PP i Vox han pactat a diversos municipis locals on han aplicat mesures restrictives en contra dels drets de les dones, dels col·lectius LGTBIQ+ i a on s'han carregat algunes regidories d'Igualtat

Els fets: Aquestes mesures en contra dels drets de les dones han generat diverses polèmiques als municipis que s'han vist afectats i la darrera s'ha viscut a Molina de Segura, a Múrcia.

  • L'alcalde del municipi, José Ángel Alfonso (PP), ha intentat desallotjar sense èxit una veïna de Molina de Segura quan protestava al ple per la supressió de la regidoria d'Igualtat.
  • L'incident ha tingut lloc quan es presentava al ple una moció del PSOE que demanava recuperar aquesta regidoria que va ser eliminada per l'actual equip de govern, de PP i Vox.

A més: Quan era el torn de la regidoria de Família, Escarlet Marielen (Vox), diverses assistents han començat a comentar i l'alcalde ha fet parar el ple, demanant que s'identifiqués a una dona que es trobava entre el públic.

  • La policia ha intentat expulsar la dona del ple i s'ha causat un fort rebombori i l'alcalde ha decidit fer un descans i convocar els portaveus municipals per reconduir el ple que s'ha tornat a reunir 20 minuts després.
  • Finalment, la dona ha pogut romandre a la sala i la moció ha estat rebutjada.

Context: Diverses associacions feministes han assistit al ple d'aquest dilluns per manifestar-se contra l'eliminació de l'àrea d'Igualtat d'aquest municipi.

  • PP i Vox van unir forces després de les eleccions municipals passades per desbancar l'exalcalde socialista, Eliseo García, que havia estat primera força amb 11 regidors, dos menys dels que donen la majoria absoluta al municipi.
  • L'actual equip de govern va eliminar la regidoria d'Igualtat i la va substituir per la de Família.

Categoria: Societat