Societat
Un cotxe patrulla de la Guàrdia Urbana, a Ciutat Vella
Foto: Un cotxe patrulla de la Guàrdia Urbana, a Ciutat Vella | Ajuntament de Barcelona
Tribunals

95 anys de presó a l'assassí del triple crim a Ciutat Vella el gener de 2020

Actualitzat: Dimarts, 1 d'agost de 2023. 18:24
Temps de lectura: 2 minuts
Un cotxe patrulla de la Guàrdia Urbana, a Ciutat Vella
Foto: Un cotxe patrulla de la Guàrdia Urbana, a Ciutat Vella | Ajuntament de Barcelona

L'Audiència de Barcelona ha condemnat a 95 anys de presó l'home que va cometre un triple crim al districte de Ciutat Vella el gener de 2020. Entre les víctimes hi havia el periodista de l'Ajuntament de Barcelona David Caminada.

Per què és important? El cas del triple assassinat al districte de Ciutat Vella, va generar un gran debat social i un gran impacte per la seva brutalitat i la successió dels fets.

Què en sabem? El culpable, John Musetescu, ha estat sentenciat per dos assassinats, un homicidi, quatre delictes de robatori amb violència, un de lesions, un d'incendi i dos d'amenaces.

  • El magistrat també li ha imposat una indemnització d'entre 50.000 i 300.000 euros als familiars de les víctimes. Un total d'1,2 milions d'euros.
  • La sentència contempla els agreujants de traïdoria, acarnissament i abús de superioritat.

Els fets van passar el 20 de gener de 2020 quan l'acusat va entrar en un domicili al carrer Portal Nou, del Born, allà va agredir una de les víctimes amb nombrosos cops, causant-li 254 ferides amb una arma blanca i la va escanyar amb una bossa de plàstic. Abans de marxar va calar foc a l'habitatge.

  • Va escapar amb bicicleta i va abordar una senyora gran en un portal. La va colpejar continuadament i la va escanyar amb força. La dona va morir. Li va robar diferents pertinences abans de robar una moto i escapar.
  • Poc després va deixar la moto i va entrar en una botiga d'espardenyes a prop de la plaça Sant Jaume i, amb un ganivet de grans dimensions, va exigir els diners, però els propietaris s'hi van resistir i l'home va fugir.
  • En fugir pels carrers de la zona, es va creuar amb un treballador de l'Ajuntament de Barcelona, el periodista David Caminada, que duia una bossa. El va assaltar i li va voler robar i davant la resistència de la víctima li va clavar l'arma blanca dos cops al tòrax provocant-li la mort.

Per acabar: El jurat popular va declarar culpable per unanimitat a John Musetescu, i en les diverses sessions del judici, han declarat una treintena de testimonis.

Categoria: Societat
Etiqueta: Tribunals