Societat
Aula d'una escola
Foto: Aula d'una escola | AEMTG
Agressió Sexual

Educació aparta el docent de Lleida en procés judicial per abusos sexuals a una menor

Temps de lectura: 2 minuts
Aula d'una escola
Foto: Aula d'una escola | AEMTG

La Conselleria d'Educació ha apartat cautelarment del seu lloc de feina el professor de l'Institut Màrius Torres de Lleida que està pendent de ser jutjat per abusar sexualment d'una menor.

Per què és important? És de les primeres vegades que el departament d'Educació fa ús de la seva potestat per via administrativa d'aplicar mesures cautelars contra la violència masclista i les agressions sexuals. 

Què en sabem? Segons ha avançat TV3 el professor treballarà en un centre diferent i sense contacte amb menors el pròxim curs acadèmic mentre espera judici.

D'on venim? L'any 2020 l'home va ser acusat de fer tocaments a una exalumna de 17 anys.

  • El docent és de l'Institut Màrius Torres de Lleida i hi ha un procés judicial obert pels fets.
  • Segons eldiario.es, la fiscalia demana dos anys i sis mesos de presó a l'acusat.
  • Després que els fets fossin coneguts, una altra jove va denunciar haver viscut situacions similars.

A més, el passat mes de juliol el professor va obtenir una plaça fixa després d'aconseguir una plaça d'interí.

En dades: El 38% de les víctimes ateses el 2022 per agressió sexual a Catalunya eren menors d'edat. L'assetjament sexual i abús de poder per part de docents són casos especialment greus per la vulnerabilitat de les víctimes i el context en què tenen lloc els fets.

Què han dit? La consellera d'Educació, Anna Simó, va declarar en una roda de premsa que el departament "té una nova mirada sobre el que significa la violència als centres educatius i els presumptes abusos".

  • En una roda de premsa, va donar el suport de la conselleria a "tots els alumnes que hagin denunciat i hagin estat exposats a situacions de violència".
Categoria: Societat
Etiqueta: Educació