Societat
Famílies esperant la sortida dels infants en una escola
Foto: Famílies esperant la sortida dels infants en una escola | Mònica Moreno / Ajuntament de Barcelona
Educació

Tornada a l'escola: la vaga de professors no afecta el primer dia a les aules

Actualitzat: Dimecres, 6 de setembre de 2023. 17:28
Temps de lectura: 2 minuts
Famílies esperant la sortida dels infants en una escola
Foto: Famílies esperant la sortida dels infants en una escola | Mònica Moreno / Ajuntament de Barcelona

Més d'1.600.000 alumnes catalans tornen a omplir les aules d'arreu del país amb l'inici del curs escolar aquest dimecres 6 de setembre. I la vaga de professors convocada pels sindicats el primer dia de curs no ha tingut seguiment, només un 0,89% segons el Departament d'Educació.

Per què és important? La tornada a l'escola s'ha tornat a avançar una setmana com ja es va fer l'any anterior, però aquesta vegada, amb tardes lectives.

Què en sabem? Els sindicats del sector USTEC, CGT i Intersindical tenen convocada una vaga aquest dimecres, el primer dia lectiu del curs.

  • Els sindicats acusen la conselleria de no presentar propostes noves per millorar les condicions laborals.
  • Tot i la convocatòria de la vaga per part dels sindicats, el seguiment no està sent molt alt i no s'esperen alteracions importants en els centres catalans.

D'on venim: Aquest passat dimarts, USTEC-STEs (IAC) i CGT van abandonar la primera mesa sectorial d’Educació del curs 2023-2024. Segons els sindicats, durant la trobada, la consellera d’Educació, Anna Simó, va relatar les novetats del curs exposades aquest dilluns de manera “genèrica” i no ha entrat en cap de les demandes dels docents.

  • “No ha dit res nou”, ha explicat la portaveu d’USTEC, Iolanda Segura.

Què diuen? Tant el president de la Generalitat, Pere Aragonès, com la consellera d'Educació, Anna Simó, han desitjat una bona entrada de curs a alumnes, famílies i professorat. 

  • Aragonès ha assenyalat que aquest nou curs "comença amb més docents i més recursos que mai per fomentar una escola més justa i inclusiva".
  • El president ha escrit un missatge a través de les xarxes socials on ha assegurat que l'educació "és l'eina més poderosa per generar oportunitats". 

Categoria: Societat
Etiquetes: Educació Vaga