Societat
Famílies esperant la sortida dels infants en una escola
Foto: Famílies esperant la sortida dels infants en una escola | Mònica Moreno / Ajuntament de Barcelona
Escoles

Educació convoca una reunió in extremis per evitar la vaga d'inici de curs

Temps de lectura: 2 minuts
Famílies esperant la sortida dels infants en una escola
Foto: Famílies esperant la sortida dels infants en una escola | Mònica Moreno / Ajuntament de Barcelona

El Departament d'Educació ha convocat els sindicats de professors el pròxim dimarts 5 de setembre, un dia abans de l'inici de les classes i de la vaga convocada.

Per què és important? Els sindicats de mestres USTEC, CGT i la Intersindical van mantenir la convocatòria de vaga després que les negociacions amb la consellera d'Educació, Anna Simó, fracassessin.

Què reclamen? Els docents reclamen reconeixement del deute pels estadis deixats de cobrar i un termini de cobrament. També equiparació salarial per al professorat d'FP, i reducció de dues hores lectives per als més grans de 55 anys.

La situació actual: La consellera ha explicat en una entrevista a Catalunya Ràdio, la seva voluntat: "No vull que els sindicats s'assabentin de les novetats per part de tercers, vull fer-ho personalment i hi assistiré", ha dit.

  • Simó ha assegurat que els sindicats la tindran "al seu costat" i que la reunió abordarà "diverses qüestions".
  • Si bé, també ha evitat detallar una possible revisió de retallades que no afecti els escenaris pressupostaris del 2024.

A més, Simó ha demanat comparèixer al Consell Escolar i demanarà fer-ho al Parlament per parlar de l'inici de curs i arribar a grans acords de consens.

En detall: Per a la consellera els principals objectius són: millorar la qualitat del sistema educatiu, continuar amb la reducció de ràtios que va començar fa dos anys, lluitar contra la segregació escolar, reduir l'abandonament, i millorar les competències bàsiques.

  • Segons ha dit, el curs començarà amb més docents, concretament 1.200 més.

També, ha parlat del català a l'aula i ha dit que li semblaria "molt fort" que el tribunal digués que la llei 8/2022 és inconstitucional.

Categoria: Societat
Etiqueta: Educació