Societat
Estudiants en un centre educatiu
Foto: Estudiants en un centre educatiu | Alejandro Sánchez flickr
Educació

Aquest és el calendari escolar del curs 2023-2024

Actualitzat: Dimecres, 6 de setembre de 2023. 14:10
Temps de lectura: 3 minuts
Estudiants en un centre educatiu
Foto: Estudiants en un centre educatiu | Alejandro Sánchez flickr

Ja ha començat el curs 2023-2024; més d'1.600.000 estudiants catalans han tornat a les aules aquest dimecres 6 de setembre. T'expliquem tot el que necessites saber sobre el nou curs escolar perquè puguis planificar tant l'inici com les vacances pel mig i la fi de les classes.

Què en sabem? Després del debat i la polèmica generats entorn de l'organització del pròxim curs acadèmic sobretot pel que fa a la data d'inici, així és com ha quedat la planificació del curs. Tot plegat, enmig d'una vaga educativa a Catalunya i després que s'hagi ajornat l'entrada en vigor de la nova Selectivitat i el nou Batxillerat.

Quan comença el curs?

El pròxim curs escolar 2023-2024 començarà el dia 6 de setembre per als estudiants de primària, infantil i ESO.

  • En canvi, els alumnes de batxillerat iniciaran la nova etapa acadèmica el 12 de setembre.
  • De la mateixa manera, també el dia 12 de setembre, començaran els estudiants de cicles de formació professional de grau mitjà i superior, els dels cursos d'especialització de la formació professional, els d'itineraris formatius específics, de programes de formació i inserció, de curs de formació específic per a l'accés a cicles de grau mitjà, de curs de preparació per a la incorporació als cicles formatius de grau superior, i els alumnes de cicles formatius de grau mitjà i de grau superior d'arts plàstiques i disseny i d'arts escèniques.

D'altra banda: Els ensenyaments artístics de règim especial, els graus professionals de música i dansa, els ensenyaments esportius i els ensenyaments de centres i aules de formació d'adults, no tenen una data específica, si bé tenen una data límit que és el 18 de setembre de 2023.

  • No més tard del 25 de setembre de 2023 començaran també les classes a les escoles oficials d'idiomes.

Quan acabaran les classes?

A diferència de la varietat entre dates d'inici, quan es tracta de la finalització, les classes del segon cicle d'educació infantil, primària, Educació Secundària Obligatòria, primer de batxillerat i la formació professional de grau bàsic acabaran el 21 de juny.

  • La resta d'estudiants i centres, poden marcar una data de finalització diferent segons les necessitats de la seva formació.

Quan hi haurà vacances a l'escola?

El curs 2023-2024 tindrà els períodes de vacances clau per Nadal, i Setmana Santa.

  • Del 21 de desembre de 2023 al 7 de gener de 2024 seran les vacances de Nadal.
  • Mentre que del 23 de març de 2024 fins a l'1 d'abril de 2024 hi haurà les vacances de Setmana Santa.

I els dies festius? A part dels festius nacionals, espanyols i catalans, i els de les festivitats locals, cada centre disposa de quatre dies festius de lliure disposició que s'han de distribuir equitativament entre els tres trimestres, i no poden coincidir amb els dies d'inici i final de classes.

Categoria: Societat
Etiqueta: Educació