Societat
Aula d'una escola
Foto: Aula d'una escola | AEMTG
Educació

La nova selectivitat en 'stand by': El curs 2023-2024 no canviarà

Temps de lectura: 2 minuts
Aula d'una escola
Foto: Aula d'una escola | AEMTG

El govern espanyol ha ajornat el decret per regular la nova selectivitat i, per tant, es mantindrà igual aquest pròxim curs 2023-2024. Així ho ha anunciat el ministeri d'educació que ha donat un any de moratòria.

Per què és important? L'ajornament respon a la situació en què es troba el govern actual, que està en funcions a l'espera de la conformació del nou executiu estatal.

D'on venim? El ministeri d'educació va aturar el decret amb la convocatòria electoral, i ara ha decidit no aprovar-lo tenint en compte el context polític actual.

Context: La nova selectivitat promet ser més competencial i menys memorística 

  • El model competencial implica aplicar l'aprenentatge a noves situacions i potenciar que els estudiants comparin, pensin i redactin més. 

Què han dit? El ministeri argumenta que aprovar el decret de la nova selectivitat "excediria les competències d'un govern en funcions, generant confrontació amb les administracions autonòmiques".

  • Assegura que així respon a la petició de les universitats i, a més, "rebaixa la incertesa" a docents, alumnes i famílies.

Previsions: El secretari d'Estat d'Educació, José Manuel Bar, ha dit que la decisió quedarà en mans del nou govern, i ha remarcat que "nosaltres ho deixem tot preparat".

  • "Mantenim vigent la normativa actual perquè no els caiguin regles de joc noves a mig curs i perquè entenem que un govern en funcions no ha de prejutjar el que faci el govern entrant, que ha de fer els ajustos que consideri pertinent", ha explicat.
  • Bar ha remarcat que la decisió transmet "tranquil·litat, certesa i confiança" als alumnes de batxillerat que d'aquí a pocs dies comencen el curs. "Des del mateix inici de curs sabran quin model de proves d'accés hi haurà i això els donarà més confiança", ha justificat.
Categoria: Societat