Societat
Alumnes abans de començar la selectivitat
Foto: Alumnes abans de començar la selectivitat | Laura Fíguls / ACN
Selectivitat 2023

Notes selectivitat 2023: Dotzè any amb el doble grau en Física i Matemàtiques al capdavant

Temps de lectura: 2 minuts
Alumnes abans de començar la selectivitat
Foto: Alumnes abans de començar la selectivitat | Laura Fíguls / ACN

Ja estan publicades les notes de tall de la selectivitat 2023. Un any més, el doble grau en Física i Matemàtiques té les notes de tall més altes amb un 13,436 a la UAB i un 13,318 a la UB. En tercera posició hi ha el doble grau en Dret i Relacions Internacionals a la UAB, amb un 13,084 sobre 14.

Per què és important? El grau en Física i Matemàtiques fa dotze anys que obté les notes de tall més altes. A la selectivitat 2022 es va situar en un 13,536 a la UAB i en un 13,362 a la UB.

Les notes més altes: Després dels dobles graus la llista continua amb un petit canvi: on habitualment es situava Matemàtiques a la UPC, ara hi ha Medicina al Campus Clínic de la Universitat de Barcelona amb un 13,040, seguida de Medicina a la UPF amb un 12,980.

  • El grau en Matemàtiques s'ha situat en un 12,925, una nota que ha baixat considerablement, ja que l'any passat va ser d'un 13,436.

I les més baixes? Entre els graus que han obtingut la nota més baixa possible, que és un aprovat, és a dir un 5, hi ha: Administració i Direcció d'Empreses al Centre Universitari EAE, Administració i Direcció d'Empreses a EUNCET, Terrassa, i Antropologia i Evolució Humana (virtual o semipresencial) a Tarragona.

  • Altres graus en aquesta llista són Antropologia Social i Cultural, Ciències de l'Activitat Física i de l'Esport i Direcció Hotelera. Tot i que són molts els graus que tenen un 5 com a nota d'accés.

Curiositat: El grau en Moda de la Universitat de Girona, que és l'únic d'aquests estudis a Catalunya i un dels tres que existeixen a tot l'estat, i que s'estrenarà el curs vinent ha obtingut una nota de tall d'un 5. 

Previsions: Tot i que aquestes primeres notes de tall ja són indicatives per poder saber si s'accedirà al grau desitjat, la nota de tall que cal tenir en compte és l'obtinguda al final del procés, després de la segona assignació, que és la definitiva. A més, generalment és més baixa que a la primera assignació.

Categoria: Societat