Societat
Alumnes abans de començar la selectivitat
Foto: Alumnes abans de començar la selectivitat | Laura Fíguls / ACN
Selectivitat 2023

Una campiona de patinatge, l'únic 10 a la Selectivitat a Catalunya: Les millors notes

Actualitzat: Divendres, 23 de juny de 2023. 15:56
Temps de lectura: 3 minuts
Alumnes abans de començar la selectivitat
Foto: Alumnes abans de començar la selectivitat | Laura Fíguls / ACN

Les notes de la selectivitat 2023 ja estan publicades i, per tant, ja coneixem quines han estat les més altes a tot Catalunya.

Per què és important? Una alumna de l'Institut La Garrotxa d'Olot ha tret la nota més alta de les proves d'accés a la universitat (PAU), amb un 10.

  • A més, set estudiants de Sant Cugat del Vallès, Sabadell, Sant Joan Despí, Tarragona i Reus han aconseguit la segona nota més alta, amb 9,90.

La millor nota: El 10 sobre 10 l'ha aconseguit l'estudiant Carla Vendrell de l'institut públic INS La Garrotxa d'Olot.

  • "Encara no em puc creure que sigui l'únic de Catalunya. Trigaré dies a assimilar-ho", explica eufòrica des de Menorca, on està passant uns dies de vacances. La Carla assenyala que per arribar a fer una selectivitat perfecta la clau han estat els dos anys de Batxillerat.
  • Considera que se'ls ha preparat "molt bé" i que això ha estat determinant. "No vaig estudiar pas una barbaritat per la selectivitat", confessa.
  • A partir del setembre, la Carla canviarà les aules del seu institut d'Olot per les de Dret a la Universitat Pompeu Fabra, però no oblida els qui han estat els seus professors fins ara. "Son els millors", diu.
  • La faceta d'estudiant no és l'única bona que té la Carla Vendrell. Aquesta jove garrotxina és membre del Club Patí Olot des de 2009 i fa dos anys es va proclamar campiona del món amb l'espectacle 'Trampa Mortal' al Paraguai. 

Altres notes:

  • Set estudiants han obtingut la segona millor nota: 9,90. Es tracta d'una noia de Sant Cugat que ha estudiat al Col·legi la Vall, centre concertat femení de Bellaterra; dos nois que han estudiat a les escoles Ramar 2 i Mare de Déu de la Salut de Sabadell; un que ha estudiat a l'institut Jaume Salvador i Pedrol de Sant Joan Despí (Baix Llobregat); una noia que ha estudiat a l'institut Gabriel Ferrater de Reus; i dos nois que han estudiat a l'Estonnac l'Ensenyança i a l'institut Antoni Martí i Franquès de Tarragona.

A més: A les comarques de Ponent i l'Alt Pirineu, les dues notes més altes han estat un 9,80 d'una noia que ha estudiat als Jesuïtes Lleida Claver, i una altra d'Araós (Pallars Sobirà) que ha tret un 9,70 i que ha estudiat a l'institut Hug Roger III de Sort.

  • A les comarques gironines, les segones millors notes han estat un 9,70 d'un noi de Vilafant i una noia de Figueres que han estudiat al mateix institut de la capital empordanesa, el Ramon Muntaner.

D'on venim? L'any passat la millor nota també va ser un 10, però llavors la van aconseguir dos estudiants de Sabadell i Sant Vicenç dels Horts. Feia vuit anys que cap alumne treia un 10 en les proves.

Previsions: Des del 22 de juny i fins al pròxim dilluns 26 de juny es poden demanar les revisions d'examen.

  • Aquesta opció permet obtenir una segona opinió sobre una correcció. S'hi poden acollir aquells estudiants que considerin que la nota obtinguda en algun dels exàmens no és acurada.

Tot i això, si la nota obtinguda no és l'esperada, hi ha camins i opcions alternatives per accedir al grau i la universitat desitjats.