Societat
Minut de silenci a Tarragona per condemnar el feminicidi
Foto: Minut de silenci a Tarragona per condemnar el feminicidi | Ajuntament de Tarragona
Violència masclista

Presó sense fiança per a l'home detingut pel feminicidi de Tarragona

Temps de lectura: 2 minuts
Minut de silenci a Tarragona per condemnar el feminicidi
Foto: Minut de silenci a Tarragona per condemnar el feminicidi | Ajuntament de Tarragona

L'home de 43 anys detingut aquest dilluns per presumptament matar la seva parella a Tarragona ha passat aquest dimecres a presó comunicada sense fiança.

Per què és important? Igualtat indica que amb la confirmació d'aquest cas, el nombre de dones assassinades aquest any per violència masclista són 12. Des que es van començar a recollir dades oficials, l'any 2012, hi ha hagut 125 feminicidis a Catalunya. 

El més nou: En un comunicat, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha informat que se l'investiga per un delicte d'homicidi i que no consten antecedents penals entre la parella.

Els fets: Els agents van rebre aquest diumenge a les 17:00 un avís on s'alertava que hi havia una dona morta en un domicili de Tarragona. Després de diverses gestions d'investigació, s'ha determinat que el cos presenta signes de criminalitat.

  • El cas s'investiga com un nou cas de violència masclista, i dilluns es va acabar detenint la seva parella, qui ara ha passat a presó comunicada sense fiança.

En detall: Aquest dimarts es va fer un minut de silenci per condemnar els fets. A l'acte de rebuig van assistir diversos veïns i veïnes, membres de l'Ajuntament de Tarragona i la consellera d'Igualtat i Feminismes, Tània Verge.

  • Verge ha donat el condol per la família de la víctima i ha fet una crida a la ciutadania per "assenyalar les conductes" violentes dels agressors.
  • Una vegada més, els representants polítics de Vox no han volgut participar en el minut de silenci per condemnar aquest nou cas de violència masclista.

On demanar ajuda? Les dones que creguin que puguin estar patint violència masclista poden demanar ajuda al telèfon d'atenció i informació: 900 900 120. En cas d'emergència també es pot trucar al 112. Per demanar informació i assessorament es pot recórrer al WhatsApp 601 00 11 22.