Societat
Una de les màquines precintada pels Mossos
Foto: Una de les màquines precintada pels Mossos | Cedida: Mossos d'Esquadra
Mossos d'Esquadra

Venda de marihuana en màquines expenedores: Així actuava una organització criminal al Maresme

Temps de lectura: 2 minuts
Una de les màquines precintada pels Mossos
Foto: Una de les màquines precintada pels Mossos | Cedida: Mossos d'Esquadra

Els Mossos d'Esquadra han detingut tres persones per presumptament vendre marihuana en màquines expenedores de cannabidiol (CBD) ubicades en establiments comercials del Maresme.

Què en sabem? Els detinguts són els gestors d’una empresa del Maresme que realitza activitats de producció de cànem amb finalitats industrials, i la fabricació i distribució de productes que suposadament contenien CBD en màquines expenedores.

  • En el marc de les inspeccions a locals, s’han detingut 14 persones més, en qualitat de responsables dels locals on es distribuïa les capses amb la presumpta substància il·legal.
  • En el marc del dispositiu s’han intervingut prop de 1000 caixes, que contenien cadells i resina. A les entrades judicials s’ha intervingut 7.000 euros en metàl·lic. També s’han precintat 3 màquines expenedores, que es trobaven a establiments comercials.

D'on venim? La investigació es va iniciar a principis de l’any passat quan els Mossos d’Esquadra van detectar un enviament de cabdells de marihuana adreçat a l’empresa investigada.

  • Els investigadors van fer diverses inspeccions a locals que disposaven de màquines expenedores subministrades per aquesta empresa.
  • Els investigadors van comprovar que es venien paquets de tabac quan en realitat al seu interior hi havia marihuana.
  • Amb aquestes actuacions es va aconseguir intervenir prop de 700 grams de cabdells de marihuana i diverses peces d’haixix, i prop de 700 euros en efectiu.

Context: Els investigadors estan detectant el sorgiment de noves activitats relacionades amb el mercat de la marihuana per arribar a la població jove sota aparença de legalitat.

  • Durant 2022, la Divisió d’Investigació Criminal va detectar la posada en funcionament de diverses màquines expenedores de cabdells i resina, suposadament de CBD, en botigues de queviures. També durant 2022 es van intervenir llaminadures i diferents productes que contenien THC, en comptes de CBD. Aquest tipus de productes són sovint de fabricació casolana i no passen cap control sanitari.
  • Durant l’any passat els Mossos d’Esquadra van tenir coneixement d’almenys 3 casos d’intoxicacions a Catalunya per consum de llaminadures amb CBD.

Categoria: Societat