Societat
Un bomber en la zona afectada per l'incendi
Foto: Un bomber en la zona afectada per l'incendi | EFE
Incendi

L'incendi a les discoteques de Múrcia deixa 13 morts i un desaparegut

Actualitzat: Dilluns, 2 d'octubre de 2023. 13:29
Temps de lectura: 1 minut
Un bomber en la zona afectada per l'incendi
Foto: Un bomber en la zona afectada per l'incendi | EFE

L'incendi mortal que es va produir en el complex de discoteques de Múrcia ha deixat 13 víctimes i un desaparegut. Després que l'Ajuntament informés que s'havien trobat amb vida tots els desapareguts, la Delegació del Gobierno ha aclarit que encara en falta un.

Per què és important? La matinada de diumenge un incendi va començar a cremar diferents locals situats en una zona d'oci a Múrcia. El foc va deixar atrapats i sense escapatòria a diverses persones que es trobaven dins dels locals. 

Què en sabem? L'incendi ha deixat 13 persones mortes i 4 ferides, segons l'últim balanç del 112 de la Regió de Múrcia. Tres dels cadàvers han pogut ser identificats gràcies a les empremtes dactilars. 

  • El foc s'ha produït en els locals Fonda Milagros, Teatre i Golden, de la zona d'oci d'Atalayas. 

Situació actual: Durant el matí d'aquest dilluns, s'havia cregut que els cinc desapareguts de l'incendi s'han localitzat amb vida, sans i estalvis.

  • Fet que ha negat la Delegació del Gobierno cap a les 13, que ho ha justificat sota un error de la informació municipal. Les autoritats encara busquen el cinquè desaparegut després que hagin trobat els altres quatre amb vida.

Què diuen? El govern autonòmic de Múrcia ha decretat tres dies de dol oficial. 

  • "En nom de tot el govern regional, vull expressar les condolences a familiars i amics de les víctimes", ha dit el president del govern de Múrcia, Fernando López Miras.

  • L'alcalde de Múrcia, José Ballesta, s'ha mostrat "consternat, abatut i desolat" per l'incendi mortal.