Societat
Joan Carles I i Corinna Larsen
Foto: Joan Carles I i Corinna Larsen
Tribunals

Joan Carles I tampoc no serà jutjat a Anglaterra: El tribunal desestima la demanda de Corinna

Temps de lectura: 2 minuts
Joan Carles I i Corinna Larsen
Foto: Joan Carles I i Corinna Larsen

El Tribunal Superior d'Anglaterra i Gal·les ha conclòs que el rei emèrit, Joan Carles I, no pot ser jutjat al Regne Unit per la demanda de presumpte assetjament que va presentar la seva examant, Corinna Larsen.

Què en sabem? El tribunal considera que la justícia anglesa no té jurisdicció per jutjar la demanda presentada contra el rei emèrit.

  • La jutgessa indica que la demanda s'hauria d'haver presentat al país on està domiciliat el demandat, en aquest cas el rei emèrit, i diu que "la demandant no m'ha convençut que tingui arguments sòlids i defensables de què la seva reclamació es pugui incloure dins d'una excepció a aquesta regla predeterminada".
  • Segons explica, la demanda de qui va ser amant de Joan Carles "no complia les normes jurídiques aplicables a la redacció d'una demanda per assetjament".

En detall: Corinna Larsen explicava a la demanda que Joan Carles I l'havia assetjat després que ella acabés amb la relació que havien estat mantenint. Primer per intentar que tornessin i després per venjar-se i perjudicar-la en els seus negocis, diu Larsen.

  • L'empresària va reclamar al rei emèrit una indemnització per les despeses del seu tractament mèdic de salut mental, per la "instal·lació de mesures de seguretat personal i serveis diaris de protecció" i per la contractació d'"exdiplomàtics i exfuncionaris del govern" perquè intervinguessin amb la finalitat de "posar fi a l'assetjament".

Què diu? En un comunicat difós després de conèixer la resolució del tribunal, Larsen s'ha mostrat "profundament decebuda pel resultat".

  • "És descoratjador veure que les víctimes d'assetjament sovint lluiten per trobar justícia al nostre sistema jurídic", ha assenyalat.
  • L'empresària ha insistit en el fet que la "intimidació o l'assetjament" que diu haver patit ella i els seus fills "continua" i tenen com a "objectiu" destruir-la per complet.
  • "Joan Carles ha desplegat tot el seu arsenal per desgastar-me i l'abast del seu poder és immens. Estic considerant totes les opcions disponibles", ha apuntat.

Context: La decisió s'ha donat a conèixer després que el passat juliol el tribunal escoltés les al·legacions de la defensa de Joan Carles I. 

  • L'equip jurídic del rei va sol·licitar que es desestimés la demanda de Larsen en considerar que els tribunals del Regne Unit no eren competents per aquesta demanda. Un dels altres arguments de la defensa era l'"evident falta de credibilitat de la demandant".
Categoria: Societat