Societat
Terminal d'arribades de l'Aeroport de Barajas, a Madrid
Foto: Terminal d'arribades de l'Aeroport de Barajas, a Madrid | EFE
Guerra

Aterren a Barcelona i Madrid els primers passatgers repatriats d'Israel

Temps de lectura: 2 minuts
Terminal d'arribades de l'Aeroport de Barajas, a Madrid
Foto: Terminal d'arribades de l'Aeroport de Barajas, a Madrid | EFE

L'Aeroport Josep Tarradellas Barcelona - El Prat i el d'Adolfo Suárez Madrid - Barajas han rebut els primers passatgers repatriats d'Israel arran de la guerra amb el grup palestí de Hamàs.

Per què és important? L'esclat d'aquest històric conflicte a l'Orient Mitjà preocupa profundament, amb un miler de persones mortes en només dos dies pels atacs entre l'exèrcit israelià i el grup terrorista de Hamàs, que controla la Franja de Gaza, en disputa constant.

En detall: Un avió de Vueling ha viatjat amb èxit de Tel-Aviv a Barcelona, on ha aterrat la mitjanit d'aquest diumenge 8 a dilluns 9 d'octubre, segons ha informat TV3.

  • La companyia espanyola ha organitzat el vol de rescat per facilitar la marxa de passatgers i tripulació atrapats al país. De fet, devien viatjar dissabte, però no van poder fer-ho arran de l'atac de Hamàs i la contraofensiva d'Israel. Així, Vueling va enviar diumenge l'avió buit, per permetre la tornada dels passatgers a la mitjanit.
  • Mentrestant, Iberia ha aterrat aquesta nit a l'Aeroport de Barajas, a Madrid, un altre vol de repatriació amb 170 passatgers.

A més: De mica en mica, es van cancel·lant els 11 vols programats amb l'aeroport de Tel-Aviv com a destinació. Air Europa els ha cancel·lat tots, mentre que Vueling i Ibèria analitzen constantment la seguretat de les operacions donada la inestable situació a la regió, amb algunes cancel·lacions.

  • Davant l'allau de cancel·lacions, l'Ambaixada d'Espanya a Israel ha demanat a través de X (l'antic Twitter) que, qui tingui un vol amb sortida a l'aeroport Ben Gurion de Tel-Aviv, contacti amb les companyies aèries o agències de viatges abans d'anar-hi.

Context: Israel ha declarat la guerra a Palestina després que Hamàs, la facció més radical i declarada terrorista, hagi sembrat el terror amb centenars d'assassinats i fent ostatges dones, nens i gent gran.

  • Tot plegat no deixa de ser un monumental fracàs de la comunitat internacional, ja que el conflicte ha existit des de mitjans del segle XX arran de la creació forçada d'Israel com a solució per acollir població jueva sobre territori palestí, població del qual ha patit persecucions i invasions des de llavors.

 

Categoria: Societat