Societat
Imatge d'arxiu de la Policia Nacional
Foto: Imatge d'arxiu de la Policia Nacional | Policia Nacional
Tribunals

Arxiven la querella contra el policia infiltrat en moviments socials de Barcelona

Temps de lectura: 2 minuts
Imatge d'arxiu de la Policia Nacional
Foto: Imatge d'arxiu de la Policia Nacional | Policia Nacional

Un jutjat de Barcelona ha desestimat la querella interposada per vuit dones que denunciaven un agent de policia nacional que havia mantingut relacions sexoafectives per infiltrar-se en moviments socials. 

Per què és important? El diari La Directa va treure en exclusiva la infiltració d'un policia nacional, D.H.P, que va conviure durant 3 anys entre plataformes, mobilitzacions i entitats de l'entorn antisistema de Barcelona i l'Hospitalet de Llobregat.

Què en sabem? Durant el temps que l'agent va estar infiltrat va mantenir relaciona sexoafectives amb, com a mínim vuit dones. Les afectades van presentar una querella pels delictes de tortura o contra la integritat moral, descobriments i revelació de secrets, entre d'altres. 

  • Ara el jutge diu nega que s'hagi produït cap delicte.

En detall: Segons la interlocutòria d’arxivament, els delictes sexuals no van existir, perquè en tot moment hi va haver consentiment de les noies.

  • Suposant que poguessin al·legar que van ser enganyades per mantenir les relacions sexuals, segons la llei anterior a la del ‘només sí és sí’, les víctimes haurien de tenir entre 16 i 18 anys, però totes tenien més de 18 anys en el moment dels fets.
  • A més, el magistrat conclou que les noies no van ser obligades a mantenir relacions amb el policia en contra de les seves creences, sinó que ho van fer voluntàriament perquè no sabien la professió de l’agent infiltrat.

Previsions: La causa arribarà a l'Audiència de Barcelona, ja que les acusacions recorreran l’arxivament.

D'on venim: L'agent es va infiltrar en els moviments socials catalans amb 31 anys, el desembre de 2020, després d'una nit de festa major al barri de Sant Andreu de Palomar, on coneix una activista i comença una relació sentimental.

  • La infiltració salta pels aires el 7 de juny de 2022 quan La Directa destapa el cas d'un primer policia nacional infiltrat.