Societat
Manifestació infermeres a Barcelona el 12 de desembre de 2023
Foto: Manifestació infermeres a Barcelona el 12 de desembre de 2023 | Infermeres de Catalunya
Sanitat

Centenars de sanitaris tallen la ronda del Litoral en el segon dia de vaga

Temps de lectura: 2 minuts
Manifestació infermeres a Barcelona el 12 de desembre de 2023
Foto: Manifestació infermeres a Barcelona el 12 de desembre de 2023 | Infermeres de Catalunya

Un grup de sanitaris en vaga ha tallat aquest dimecres al migdia la ronda del Litoral de Barcelona a l'alçada del parc de la Ciutadella en els dos sentits de la marxa.

Per què és important? Aquest dimarts diferents col·lectius que treballen al sistema sanitari públic han iniciat una vaga indefinida als centres de salut i hospitals contra el preacord del conveni col·lectiu de l'Institut Català de la Salut (ICS).

Què en sabem? La manifestació d’aquest dimecres ha unit els sindicats CATAC-CTS, CGT, SOM Sanitat, SOM Intersindical i la Intersindical, en representació del personal sanitari més enllà de metges i infermeres, i al sindicat Infermeres de Catalunya.

  • El tall d'aquest migdia ha provocat retencions de quilòmetres tant en direcció Llobregat com en direcció Besòs.
  • La protesta ha durat més o menys una hora i la Guàrdia Urbana de Barcelona ha hagut de desviar el trànsit de la ronda del Litoral per evitar retencions.
  • Abans, unes 1.500 persones, segons els Mossos d'Esquadra, han protestat a les portes del Parlament i han reclamat la dimissió del conseller de Salut, Manel Balcells.

D'on venim? Dimarts, uns 3.000 treballadors sanitaris i infermeres van reclamar millores laborals en dues manifestacions que van acabar a la Plaça Sant Jaume de Barcelona.

En detall: Durant la vaga, s'han convocat serveis mínims, però no se sap exactament quina serà l'afectació, ja que Infermeres de Catalunya no és el sindicat majoritari del sector.

  • Tot i això, es mantindrà l'activitat habitual a urgències i a les UCIs, i també l'atenció a pacients ingressats i a qui requereixi cirurgies inajornables. També els tractaments de radioteràpia i quimioteràpia en situacions urgents.