Societat
Manifestació estudiantil a Barcelona
Foto: Manifestació estudiantil a Barcelona | Twitter / @SEPC_nacional
Manifestació

Estudiants es manifesten per demanar canvis del protocol universitari contra l’assetjament sexual

Temps de lectura: 1 minut
Manifestació estudiantil a Barcelona
Foto: Manifestació estudiantil a Barcelona | Twitter / @SEPC_nacional

Mig miler d'estudiants s'han manifestat a Barcelona en aquesta jornada de vaga, convocats pel SEPC i per demanar un canvi en el protocol universitari contra l’assetjament sexual.

Per què és important? La protesta denuncia els "diversos casos d'assetjament psicològic, sexual i físic per part de professors cap a alumnes" i afegeixen que el protocol actual "no funciona".

Què en sabem? La marxa, que ha començat a les 13:00 des de la plaça Universitat, ha estat encapçalada per una pancarta principal amb el lema ‘Fem fora els professors agressors’. 

  • Des d'allà s’han desplaçat fins a la conselleria de Recerca i Universitats, on han llegit un manifest.
  • Al llarg del recorregut s'han sentit consignes com ara “Contra el patriarcat, acció directa”, “LLuita i organització”, “Cap agressió sense resposta” i “Pim, pam, pum, que no en quedi ni un”.
  • Abans de la manifestació, s'han organitzat piquets amb contenidors a l'edifici històric de la Universitat de Barcelona per evitar l'entrada d'estudiants.

Què diuen? Denuncien els casos d'assetjament sexual, psicològic o físic per part de professors a alumnes.

  • Des del SEPC de la UAB demanen "un canvi d'arrel en el model educatiu, per això no ho aconseguirem ni amb uns protocols inefectius ni amb els pedaços liles que planteja la institució".
  • Segons el sindicat, el model del sistema actual comporta una clara posició de poder pel professor". Expliquen que això, "lligat a unes males dinàmiques del professor" poden acabar derivant en agressions masclistes i transformant les aules en espais no segurs.