Societat
Personalitats que ens han deixat aquest 2023
Foto: Personalitats que ens han deixat aquest 2023
2023

Les personalitats que ens han deixat aquest 2023

Temps de lectura: 6 minuts
Personalitats que ens han deixat aquest 2023
Foto: Personalitats que ens han deixat aquest 2023

Aquest any ens ha tocat acomiadar a alguns rostres més estimats del món de la televisió i la cultura. Repassem quines són les personalitats que ens han deixat aquest 2023. 

Matthew Perry

Matthew Perry | Flickr

L'estimat actor de la històrica sèrie "Friends" va morir el passat 28 d'octubre deixant un gran buit a tots els seus fans. L'actor, que interpretava al famós Chandler Bing, va ser localitzat sense vida dins el jacuzzi del seu domicili als 54 anys.  

  • Setmanes després, l'autòpsia va determinar que la causa de la mort "van ser els efectes aguts de la ketamina".

Concha Velasco

Concha Velasco | Flickr

La 'noia ye-yé' va morir aquest mateix desembre, el dissabte dia 2 de als 84 anys a Madrid. Velasco va aconseguir passar a la història com a una de les majors artistes del nostre país. Portava a sobre més de 60 anys d'èxits en cinema, teatre i televisió que la van convertir en una actriu que va saber adaptar-se al pas dels anys. 

  • L'artista ens va deixar a causa de "una complicació en la seva malaltia". 

Carmen Sevilla 

Carmen Sevilla | Mediaset

L'actriu va morir aquest estiu a l'edat de 92 anys a Madrid. La presentadora es mantenia ingressada des de l'any 2015 després de ser diagnosticada d'alzheimer. Es va retirar a l'any 2010, quan començava a presentar els primers símptomes de la malaltia. 

Francisco Ibáñez 

Francisco Ibáñez | Wikimedia Commons

L'icònic dibuixant i autor de còmics espanyol va morir als 87 anys el passat juliol. Va ser el creador de personatges de còmics infantils i juvenils com 'Mortadelo i Filemón', 'Rompetechos', 'Pepe Gotera i Otilio' o el 'El Botones Sacarino' entre altres. 

  • En plena campanya electoral, els polítics van lamentar la pèrdua d'Ibáñez: des del president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, fins al de la Generalitat, Pere Aragonès, van mostrar les seves condolences.

María Teresa Campos

La periodista i presentadora va morir el passat setembre als 82 anys després d'ingressar amb pronòstic reservat a causa d'una insuficiència respiratòria aguda. 

  • En els seus últims anys de carrera, Teresa Campos presentava 'Qué tiempo tan feliz!' a Telecinco. A més, també participava una vegada per setmana com a "la defensora de l'audiència" al programa 'Sálvame'. 

Tina Turner 

Tina Turner | Flickr

La reina del rock va morir el passat mes de maig als 83 anys a la seva casa de Suïssa, després d'una llarga malaltia. L'artista portava anys allunyada del focus mediàtic després d'anunciar la seva retirada a l'any 2000.

  • Durant l'any 2008,però, va tornar amb una gran gira pels seus 50 anys de trajectòria musical.

Itziar Castro 

L'actriu catalana va morir als 46 anys a la piscina municipal coberta de la localitat de Lloret de Mar (Girona) mentre assistia a les proves de llum per a un espectacle de natació sincronitzada. Va morir per una parada cardiorespiratòria.

Agustí Villaronga 

Agustí Villaronga | Wikimedia Commons

El director de cinema mallorquí, autor de pel·lícules com  "Pa negre" i "Incerta Glòria", va morir a inicis d'aquest any a conseqüència d'un càncer. Tenia 69 anys. 

  • Va guanyar un premi Goya a la millor pel·lícula amb "Pa Negre" 

Carlos Saura 

El cineasta espanyol va morir als 93 anys d'edat a casa seva, a Madrid, un dia abans de poder rebre el Goya d'Honor. 

María Jiménez 

María Jiménez | Flickr

L'artista sevillana va morir al setembre amb 73 anys. Es va fer famosa pel contingut liberal de les seves lletres i actuacions. Va publicar dinou àlbums i va actuar en més de deu pel·lícules i sèries de televisió. 

Jane Birkin

La cantant i actriu britànica va aparèixer morta al seu domicili de París als 76 anys. Els seus primers papers van ser en dues pel·lícules premiades en el Festival de Cannes, 'Le Knakck' de Richard Lester l'any 1965 i 'Blow-Up' de Michelangelo Antonioni en 1967. 

Fernando Sánchez Dragó

L'escriptor va patir un infart a casa seva, a Soria, el passat mes d'abril. Tenia 86 anys. 

  • Va obtenir el Premi Nacional de Literatura l'any 1979 i el Premi Planeta, l'any 1992.

Antonio Gala 

Antonio Gala | Flickr

El dramaturg, novel·lista i poeta va morir als 92 anys a Còrdova. Amb la seva primera novel·la, 'El manuscrito carmesí' (1990), va guanyar el Premi Planeta.  

Sixto Rodríguez 

El cantant, protagonista del documental guanyador d'un Oscar l'any 2012, 'Searching for Sugar Man', va morir el mes d'agost als 81 anys. 

Angus Cloud

Angus Cloud | Instagram / @anguscloud

El model i actor, conegut pel seu paper com el camell a la popular sèrie de HBO 'Euphoria', va morir el juliol als 25 anys a la seva casa familiar, a Califòrnia a causa d'una sobredosi. 

Paco Rabanne

Va morir el febrer als 88 anys a Finisterre. Va ser un gran dissenyador i visionari de la moda, nascut a Guipúscoa, que va desenvolupar la seva trajectòria professional a París. 

Paul Grant 

Paul Grant | Twitter

L'actor britànic Paul Grant, conegut per la seva participació en "El retorn del Jedi", la sèrie de "Harry Potter" o "Dins del laberint", ha mort aquest any als 56 anys. Va patir una mort cerebral. 

Gina Lollobrigida 

L'actriu italiana va morir a principis d'any, al gener, als 95 anys. La intèrpret, va pertànyer a l'època d'or del cinema italià. 

Ryan O'Neal

Amb 82 anys, l'actor protagonista de 'Love Story' va morir aquest any després d'haver estat diagnosticat fa anys de càncer de pròstata. 

Silvio Berlusconi 

Silvio Berlusconi | Wikimedia Commons

Va morir en un hospital de Milan als 86 anys després d'anys de lluita contra una leucèmia crònica. L'empresari va ser tres vegades primer ministre del seu país i era un home de negocis que havia triomfat en el sector immobiliari i audiovisual a més de com a president de diferents clubs de futbol.

Lee Sun Kyun i Thais Hernández

Durant aquesta darrera setmana també hem conegut la mort de l'actor Lee Sun Kyun, de la famosa pel·lícula "Parásitos" i la cantaora Thais Hernández. 

Categoria: Societat
Etiqueta: Famosos