Societat
Cavalcada de Reis
Foto: Cavalcada de Reis | Ajuntament de Mataró
Reis Mags

Cavalcades sense caramels i més segures

Temps de lectura: 2 minuts
Cavalcada de Reis
Foto: Cavalcada de Reis | Ajuntament de Mataró

La seguretat a les Cavalcades de Reis és un tema no resolt que cada Nadal genera debats i dubtes. Els ajuntaments apliquen meures més o menys restrictives segons criteris propis. 

  • Alguns municipis han decidit aquest any posar més límits durant el recorregut i, fins i tot, prohibiran el llançament de caramels. 

Per què és important? L'any passat un nen de 6 anys va morir atropellat per una carrossa durant la cavalcada de Màlaga. El menor es va ajupir a recollir caramels de la calçada i es va produir l'accident. 

Amb més detall. 

L'Ajuntament de Mataró serà un dels més restrictius: 

  • "Aquest any no es repartiran caramels durant el recorregut de la Cavalcada, evitarem riscos innecessaris i farem més protagonistes els Reis", afirma Cultura Mataró al seu web. 

En Ajuntaments com el de Manresa la carrossa que repartirà els caramels només serà la que anirà al final per temes de seguretat.

Ajuntaments com el de Vilanova i la Geltrú incorporen aquesr any l'anomenat “tram tranquil". Serà un espai per gaudir de la Cavalcada amb més comoditat i seguretat. 

  • L'Ajuntament té la voluntat "d'avançar en facilitar que totes les persones amb sensibilitats sensorials diferents puguin gaudir plenament de la festa”, explica la regidoria de Cultura. 

Per ara la Generalitat descarta regular el llançament de caramels als recorreguts reials dels carrers de Catalunya. 

A la pràctica. Protecció Civil ha difós a través de les xarxes consells per garantir la seguretat de tothom, especialment dels més petits, a la Cavalcada de Reis: 

  • Cal evitar pujar a baranes, reixes, contenidors o altres llocs elevats.
  • És important no travessar el carrer mentre passa la cavalcada.
  • Els caramels no s'han de recollir a la calçada mentre passen els carruatges.
  • És aconsellable anotar al braç dels infants un nom i un telèfon de contacte per si es perden o posar-los una polsera o una targeta visible amb aquesta informació.

Per acabar. Més enllà de la seguretat, hi ha altres reivindicacions socials a l'entorn de la Cavalcada. 

L'associació Celíacs de Catalunya ha impulsat la campanya "Cap infant celíac sense caramels" perquè només el 21% de les cavalcades catalanes ofereixen caramels sense gluten. 

Categoria: Societat
Etiqueta: Reis d'Orient