Societat
Alícia Romero
Foto: Alícia Romero | PSC
JJOO

El PSC no vol renunciar als Jocs Olímpics d'Hivern

Temps de lectura: 3 minuts
Alícia Romero
Foto: Alícia Romero | PSC

El PSC creu que no s'ha de donar per perduda la candidatura catalana els Jocs Olímpics d’Hivern. Els socialistes acusen el govern de llançar la tovallola amb l'excusa de la sequera.

  • Ho ha dit la portaveu del PSC-Units al Parlament, Alícia Romero, en una entrevista a la Cadena SER. 

Per què és important? Els últims dies el govern ha anunciat públicament que descarta presentar una candidatura. La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, ha confirmat que el Comitè Olímpic Internacional (COI) ja ha atorgat les dues properes edicions dels JJOO a altres seus: França i Estats Units. 

  • “No hi ha possibilitats”, assegura Vilagrà. 

Per la seva banda, la Secretària d'Acció Climàtica, Anna Barnadas, ha confirmat aquest cap de setmana en una entrevista a Catalunya Ràdio que la sequera ja no permet l'ús lúdic de l'aigua a Catalunya.

  • "L'evidència del canvi climàtic és una realitat que cada cop serà més dura en el sentit de l'aigua".
  • “Es tracta d’un projecte que ja no estava en primera línia i tenim els informes necessaris per posar-hi molta precaució”.

Què diu. Durant l'entrevista a SER Catalunya, Romero ha defensat el projecte de la candidatura catalana als Jocs Olímpics d'Hivern i s'ha mostrat molesta perquè el govern ha pres i anunciat la decisió sense avisar els grups parlamentaris.

  • “Nosaltres sempre hem apostat pels Jocs Olímpics d’Hivern, ens semblava que era una bona aposta per al Pirineu. El Pirineu els volia majoritàriament perquè creia que podien servir també per millorar molts dels serveis i infraestructures". 
  • “Que s’aparqui definitivament no és una bona notícia”.
  • “Molt sovint troben excuses fàcils per no tirar endavant projectes que són importants per a Catalunya“.

La portaveu socialista ha dit que la sequera, en aquest cas, és l'"excusa fàcil" i ha aprofitat per retreure al govern la manca d'inversions per fer front al problema. 

Amb més profunditat.

Descartada la candidatura de Catalunya als jocs d'hivern del 2030, ara ha trascendit que el govern hauria invertit més de 300.000 euros en la campanya de promoció.

  • En resposta a la CUP, la Generalitat ha admès que el cost de la campanya va arribar gairebé 330.000 euros.

Context.

La candidatura del JJOO d'Hivern va ser impulsada des de la Generalitat per Junts i ERC, amb suport de partits com PSC i PP. Altres partits polítics com la CUP i els Comuns s'hi van oposar des del principi.

La plataforma 'Stop JJOO', conformada per veïns del Pirineu, va lluitar en contra de la candidatura i el passat 30 de desembre va agrair a través de les xarxes socials el suport de totes les persones que han fet possible aturar el projecte. 

Categoria: Societat
Etiqueta: Esport