Societat
Pluja

Diferents municipis de Catalunya suspenen les cavalcades per la pluja

Actualitzat: Divendres, 5 de gener de 2024. 16:35
Temps de lectura: 3 minuts

Ses Majestats els Reis d'Orient arriben aquest divendres a Catalunya acompanyats de pluja. És per aquest motiu, que diferents municips han optat per suspendre o modificar les cavalcades. 

Per què és important? Des de fa mesos que Catalunya pateix una extrema sequera a causa de l'absència de pluja. Sembla que els Reis d'Orient han arribat al país acompanyats de ruixats i tempestes. 

Previsions: La previsió meteorològica apunta que els ruixats seran inestables i afectaran diferents punts del territori català a partir de mitja tarda, just quan Ses Majestats arriben als diferents pobles i ciutats catalans. 

  • Cap a les 18:00 s'espera que al litoral barceloní es concentrin ruixats. 

Situació actual: Diferents ajuntaments han optat per cancel·lar les cavalcades o modificar-les per adaptar-les a les previsions meteorològiques. 

Aquests són els pobles que ja han anunciat modificacions per donar la benvinguda a Melcior, Gaspar i Baltasar: 

Alella 

La població del Maresme farà que els Reis d'Orient no passegin pels carrers del municipi i seran rebuts directament sota cobert al Pavelló Municipal d'Esports. 

 

Cabrils

El municipi ha anul·lat la cavalcada i trasllada tots els actes al Pavelló Municipal.

 

Masnou 

La cavalcada també es cancel·la i la rebuda de Ses Majestats es farà al pavelló del Complex Esportiu. 

 

Granollers 

A causa de la previsió de pluja, la cavalcada queda modificada i acabarà a la plaça de la Constitució. L'entrega de cartes es farà a les 19:00 al Teatre auditori de Granollers. En cas de pluja intensa, s'anul·larà la cavalcada. 

 

Mataró

L'Ajuntament de Mataró ha decidit que les carrosses històriques no sortiran al carrer per preservar-les i evitar que quedin malmeses davant la previsió de pluja. La resta de la Cavalcada dels Reis Mags es manté amb normalitat.

 

Terrassa

A Terrassa, el consistori ha anunciat que en cas de pluja la recepció oficial es farà a l'atri de l'Ajuntament. Per la resta de recorregut, de moment, es manté l'anunciat en un inici. 

 

Sant Adrià del Besòs

La Cavalcada de Reis de Sant Adrià de Besos modificarà lleugerament el seu recorregut a causa de la pluja. S'anul·la del recorregut l'Estació de Renfe i el Carrer Major. El consistori ha anunciat que en funció de la intensitat de la pluja es faran més canvis.

 

Ripollet

A Ripollet també han quedat anul·lats diferents actes previstos per a aquesta tarda a causa de la previsió de pluja. S'anul·la la benvinguda Reial, l'espectacle de benvinguda a Ses Majestats i el discurs reial i l'entrega de la clau de la vila. Si la pluja ho permet, la cavalcada començarà a les 18:30.   

 

Cervera

La persistència de la pluja obliga Cervera ha suspendre el recorregut previst de la cavalcada de Reis. La rebuda dels Reis d'Orient es trasllada a l'interior de l'església de Santa Maria.

 

Súria

La pluja obliga a suspendre la Cavalcada de Reis de Súria. L'únic acte es fa al Pavelló Municipal d'Esports.

 

Tàrrega

Tàrrega suspèn per les precipitacions la Cavalcada prevista. La visita dels Reis de l'Orient es farà l'Església Parroquial de Santa Maria de l'Alba. 

 

Badalona

Davant l'episodi de pluja intensa, la cavalcada continuarà el recorregut previst pels carrers de la ciutat, però sense comparses ni elements mòbils.

 

Barberà del Vallès

Aquest municipi suspèn totes les activitats relacionades amb la Cavalcada. 

Categoria: Societat