Societat
Rodalies Renfe
Foto: Rodalies Renfe | Generalitat de Catalunya
Rodalies

El traspàs de Rodalies es posarà en marxa al febrer

Temps de lectura: 2 minuts
Rodalies Renfe
Foto: Rodalies Renfe | Generalitat de Catalunya

Tret de sortida al traspàs de Rodalies. El govern espanyol i la Generalitat començaran a negociar a principis de febrer. 

Per què és important? El traspàs de Rodalies acordat en el pacte d'investidura entre PSOE i ERC és una reivindicació històrica a Catalunya. Aquesta era una de les principals reivindicacions del govern d'Aragonès per facilitar la investidura a Pedro Sánchez i ara serà la Generalitat qui tindrà la majoria de les competències del servei.  

En detall: La consellera de Territori, Ester Capella i Farré, ha anunciat que la primera setmana de febrer es posa en marxa el traspàs integral de Rodalies amb la constitució de la comissió política i governamental que el començarà a fer efectiu.

  • A partir d’aquesta primera comissió política, se’n formaran, durant el primer trimestre de l'any, els grups de treball que desplegaran l’acord de traspàs.
  • Els grups treballaran en la creació de la nova empresa que prestarà els serveis de Rodalies; la definició i gestió del traspàs d’infraestructures associades –com les vies i les estacions– i la transferència dels recursos econòmics necessaris. 
  • El Departament ha arribat a aquest acord durant la primera reunió que ha mantingut a Madrid amb el nou Ministeri de Transports i Mobilitat Sostenible, Óscar Puente. 
  •  A la sortida de la trobada, Capella ha celebrat la “plena predisposició” del ministre Puente per posar en marxa la cessió. “Això va de debò”, ha declarat als mitjans, però "ens hi juguem la credibilitat", afegit. 

Altres acords: Puente i Capella han pactat que el pròxim 18 de gener es constituirà la comissió tècnica sobre la millora de l’aeroport de Barcelona-el Prat. 

  • La comissió inclourà representants del ministeri i de la Generalitat, amb l’objectiu de pactar un pla per a la “necessària modernització i millora de la capacitat” de l'aeroport.  

 

Categoria: Societat