Societat
Pere Macias
Foto: Pere Macias | Rodalies Catalunya - Viquipèdia
Rodalies

El traspàs de Rodalies ja és a mans de Pere Macias

Temps de lectura: 2 minuts
Pere Macias
Foto: Pere Macias | Rodalies Catalunya - Viquipèdia

El Govern ha aprovat aquest dimarts el nomenament de Pere Macias com a nou comissionat del "Traspàs Integral de Rodalies".

  • Ho ha anunciat la portaveu del Govern, Patrícia Plaja, que ha confirmat que es tracta d'una nova figura adscrita al Departament de Territori, sota la direcció de la consellera Ester Capella.

Per què és important? Segons Plaja, Macias tindrà com a objectiu a partir d'ara "la coordinació dels treballs i del procés per garantir el traspàs de manera correcta, impecable i sense impacte significatiu en la prestació del servei en el dia a dia".

A partir d'ara. Macias s'incorporarà dilluns que ve al nou càrrec, on assumirà funcions d'assessorament i d'organització. Més concretament i segons el Govern: 

  • "Aconsellar els equips tècnics per establir i assegurar el compliment dels estàndards de qualitat en els serveis ferroviaris, incloent-hi la puntualitat, la seguretat i l'atenció al client".
  • "Actuar de manera coordinada amb les diferents unitats competents en matèria ferroviària del Departament". 

En detall. Pere Macias és doctor en Enginyeria de Camins, canals i ports per la Universitat Politècnica de Catalunya i disposa d'una llarga trajectòria política i institucional. Anteriorment, ha estat: 

  • Coordinador del Pla de Rodalies de Catalunya.
  • Director estratègic del projecte de connexió del tramvia per la Diagonal.
  • Alcalde d'Olot, president de la Diputació de Girona, conseller de Medi Ambient, conseller de Política Territorial i Obres Públiques, senador i diputat al Congrés.

Context

El traspàs de Rodalies és una reivindicació històrica de la Generalitat i forma part del pacte a què van arribar ERC y PSOE el passat novembre, en el marc de les negociacions per a investir el president del Govern espanyol Pedro Sánchez.

El document d'acord estableix que es traspassaran tres vies, R1, R2 i R3, i que caldrà negociar la resta. També incorpora la creació d'una empresa pública, anomenada "Rodalies de Catalunya", amb un consell d'administració al 50% entre Estat i Generalitat.  

Durant la seva tasca com a Coordinador del Servei de Rodalies, Macias ha estat criticat durament pels partits independentistes per les nombroses incidències a la xarxa de trens i la falta d'inversió. 

Categoria: Societat
Etiqueta: Rodalies