Societat
Manifestació infermeres avui Barcelona
Foto: Manifestació infermeres avui Barcelona | Infermeres de Catalunya
Vaga

Milers d'infermeres s'han manifestat pels carrers de Barcelona

Actualitzat: Dissabte, 13 de gener de 2024. 18:00
Temps de lectura: 2 minuts
Manifestació infermeres avui Barcelona
Foto: Manifestació infermeres avui Barcelona | Infermeres de Catalunya

Les infermeres han demostrat aquest dissabte una gran capacitat de convocatòria a la manifestació pels carrers de Barcelona. 

Per què és important? Després d'un mes de vaga, el moviment està més viu que mai i milers de professionals han participat a la protesta. La ciutadania també els ha volgut fer costat. 

Què en sabem? La manifestació ha començat a les 11:00 a passeig de Gràcia amb avinguda Diagonal. Després de passar per plaça de Catalunya, ronda de Sant Pere i passeig Lluís Companys, el recorregut ha acabat a l'Estació de França. 

Imatges de la manifestació d'avui: 

Què diuen? 

  • El sindicat manté la vaga indefinida i no aturarà els actes de protesta fins que el Govern proposi una solució concreta a la situació de precarietat de les professionals: "Volem fer visible que el Govern ens obliga a marxar a la cerca de millors condicions laborals i professionals."
  • L'objectiu també és transmetre que la millora de les condicions professionals té un impacte directe en el benestar de tota la ciutadania: "En els moments més vulnerables et cuidem i et protegim, quan tu no pots fer-ho. Ara, nosaltres et necessitem a tu."

Previsió. El conseller Balcells es reunirà divendres 2 de febrer amb la ministra de Sanitat, Mónica García, per demanar al govern espanyol una millora del finançament per al sistema sanitari català que permeti fer front a les reivindicacions. 

Context. El personal d’infermeria i les llevadores estan en vaga indefinida des del 12 de desembre i ja ha organitzat diverses manifestacions.

  • Aquest col·lectiu demana un reconeixement de la seva expertesa i responsabilitat.  
  • Considera inacceptable l'esgotament laboral i les jornades maratonianes normalitzades a la cultura laboral d'avui dia.
  • Proposa reconstruir el sistema de salut català, perquè sigui resilient i sostenible. 

Tot i que des de fa anys són graduades, les infermeres estan classificades actualment en la categoria A2. La reclassificació a la categoria A1 és de màxima prioritat pel sindicat Infermeres de Catalunya, que no pensa desconvocar la vaga indefinida sense aquest objectiu complert.

Categoria: Societat
Etiqueta: Salut