Societat
Palau de Justícia (Lleida)
Foto: Palau de Justícia (Lleida) | Wikimedia Commons
Agressió sexual

El jutjat investiga l'exdirector de l'Aula de Teatre de Lleida pels delictes d'abús sexual

Temps de lectura: 2 minuts
Palau de Justícia (Lleida)
Foto: Palau de Justícia (Lleida) | Wikimedia Commons

El jutjat d'instrucció número 4 de Lleida ha admès a tràmit la denúncia contra Antonio Gómez i les dues exdirectores, Mercè Ballespí i Mireia Teixidó.

Per què és important? Antonio Gómez té una denúncia de la Fiscalia per un delicte d'abús sexual i un delicte continuat d'abusos sexuals, mentre que la causa contra Ballespí i Teixidó és per un delicte continuat d'omissió del deure d'impedir delictes.

Situació actual: Segons ha avançat el diari Ara, el mateix diari que va destapar els fets, el jutjat ha obert diligències i citarà a declarar els tres investigats i les denunciants.

Què en sabem? Quan el cas es va destapar el 2018, la Fiscalia va investigar el que havia passat, però les denúncies de les noies no van prosperar perquè havien prescrit.

El cas: El cas es va destapar l'any 2020 al diari Ara, amb un reportatge d'Albert Llimós i Núria Juanico.

  • Un grup de nou dones el van denunciar per uns fets que van tenir lloc entre 2001 i 2008. Es van arxivar perquè es va considerar que havien prescrit.
  • Tot i això, la fiscal va comprovar que els testimonis de les nou joves eren veraços.
  • El professor en qüestió va marxar de l'Aula de Teatre de Lleida amb una indemnització, segons confirmen les investigacions del diari Ara.

Context: El cas de l'Aula de Teatre de Lleida no només va remoure el país quan es va conèixer, sinó que ha estat un referent per a la lluita feminista, ja que les 9 denunciants van explicar sense amagar-se el que havien viscut.

  • La cineasta Isabel Coixet va fer un documental sobre els fets amb els testimonis de les dones anomenat El Sostre Groc.