Societat
Aula amb opositors a l'examen MIR
Foto: Aula amb opositors a l'examen MIR | Metges de Catalunya
Salut

Sanitat encén els opositors al MIR per una pregunta a l'examen

Temps de lectura: 2 minuts
Aula amb opositors a l'examen MIR
Foto: Aula amb opositors a l'examen MIR | Metges de Catalunya

Opositors al MIR 2024 han quedat perplexos per una de les preguntes que contenia l'examen que s'ha celebrat aquest dissabte. Metges de Catalunya ha denunciat els fets i qualifica la pregunta de "profundament irrespectuosa i cínica".

Per què és important? L'organització sindical demana al Ministeri de Sanitat que doni explicacions públiques i que es disculpi. 

Què en sabem? L’examen MIR 2024 ha inclòs una pregunta que, segons Metges de Catalunya, "ha sorprès i indignat a parts iguals els prop de 14.000 aspirants que opten a alguna de les 8.772 places de formació mèdica especialitzada que ofereix aquest any el Ministeri de Sanitat".

  • En una publicació a la pàgina web, l'organització assegura que "la reacció no s’ha fet esperar i poques hores després de l’examen diferents opositors han mostrat la seva perplexitat per la infame pregunta 84 del qüestionari".

Què diu? Davant d'aquesta situació de rebuig generalitzada, Metges de Catalunya demana als responsables ministerials una disculpa i una rectificació per la inclusió al qüestionari d'un cas "que culpabilitza i i patologitza els professionals mèdics fent veure que el seu malestar emocional es deu a un problema personal i no està relacionat amb les mancances i precarietats del sistema". 

  • En aquest sentit, MC recorda cal ser especialment sensible amb la síndrome d’esgotament professional o burnout perquè "afecta gairebé el 50% del col·lectiu mèdic, especialment a l’àmbit de l’atenció primària". 
  • Metges de Catalunya afegeix que l'elevada incidència del burnout "es relaciona directament amb el funcionament i l’organització dels equips i la seva causa principal és la sobrecàrrega assistencial del personal facultatiu".
  • L'organització lamenta que la pregunta "frivolitzi" amb una qüestió tan sensible per a la comunitat mèdica i qualifica d'"incomprensible" que aquesta prova hagi superat "tots els filtres i revisions prèvies". 

Reaccions. Molts opositors han volgut expressar el seu malestar a través de les xarxes socials. 

Categoria: Societat
Etiqueta: Salut