Societat
Imatges de la detenció
Foto: Imatges de la detenció | @policia | X
Successos

Detingut un depredador sexual a Argentona: festes amb menors i vídeos en una masia

Temps de lectura: 2 minuts
Imatges de la detenció
Foto: Imatges de la detenció | @policia | X

Detenen una parella d'Argentona (Maresme) per abusar sexualment de nens menors d'edat. Els agents han intervingut imatges de més de 70 menors en festes a la masia dels detinguts.

Què en sabem? La Policia Nacional ha detingut a la província de Barcelona un depredador sexual de menors d'edat i la seva parella. 

  • La policia espanyola ha identificat 9 víctimes. Després de l'escorcoll al domicili del detingut, els agents han intervingut vídeos amb imatges de més de 70 menors de diferents punts de l'estat espanyol i de països de l'estranger. 

En detall: Segons avança ElCaso, el detingut és un home de 35 anys, de nacionalitat espanyola i que es dedica a la docència gestionant activitats extraescolars i campaments d’estiu per cinc escoles de la zona de Barcelona, fent de monitor per a nens entre 3 i 17 anys.

  • L'home està acusat d'haver mantingut relacions sexuals amb menors d'edat. 
  • El detingut, que vivia amb el seu xicot en una masia d'Argentona, ha ingressat a la presó. En un primer moment, la parella també ha estat detingut pels mateixos delictes, ja que n'era coneixedor i algun cop hi hauria participat. Finalment, ha quedat en llibertat. 

Què en sabem? Segons la investigació, el depredador sexual es guanyava la confiança dels nens i dels seus pares i els convidava a la masia a celebrar festes. Un cop allà, i gràcies a les imatges intervingudes al domicili, les víctimes eren agredides sexualment. 

  • Entre els documents intervinguts s'hi han trobat imatges, molt dures, de com l’home abusava dels menors d’entre 10 i 12 anys, fins i tot quan dormien.

D'on venim: La investigació va començar a Santa Cruz de Tenerife l'abril del 2023, quan la policia va rebre una denúncia per part d'un menor d'11 anys per un delicte de grooming, quan un adult es fa passar per un menor a Internet o intenta establir contacte amb menors per fins sexuals. 

  • Els agents van descobrir la ubicació de l'agressor a la localitat d'Argentona. Des d'aquell moment, la policia ha estat investigant els dos detinguts amb lupa. 

Situació actual: L'home està detingut i a la presó. Els agents no descarten que es localitzin més víctimes per agressió sexual.