Societat
Tània Verge, consellera d'Igualtat i Feminismes
Foto: Tània Verge, consellera d'Igualtat i Feminismes | Govern
Llei trans

Polítics i associacions alcen la veu contra la llei trans d'ERC: "Inacceptable"

Temps de lectura: 2 minuts
Tània Verge, consellera d'Igualtat i Feminismes
Foto: Tània Verge, consellera d'Igualtat i Feminismes | Govern

El Govern es troba ultimant l'avantprojecte de la llei trans catalana. Ho fa, però, entre crítiques de polítics i associacions que consideren que l'avantprojecte de la consellera Tània Verge va fins i tot més enllà del plantejat en el seu moment per l'exministra d'Igualtat, Irene Montero. 

Per què és important? El text contempla que els infants d'entre 12 i 15 anys podran iniciar la transició de sexe mitjançant un servei de mediació si la família s'hi oposa. Per a menors de 16 anys o més, només caldrà el seu consentiment. 

Què diuen? La indignació no s'ha fet esperar i associacions i veus de polítics han criticat l'avantprojecte del govern de Pere Aragonès. 

  •  El col·lectiu de Feministes de Catalunya consideren aquesta llei trans "una violació dels drets de les dones i la infància". A través de les seves xarxes socials, l'associació explica que "l’augment exponencial del nombre d’infants i de noies adolescents que es declaren “trans”, són sotmesos a tractaments hormonals i quirúrgics que aturen el seu creixement i els emmalalteixen per sempre".
  • Mentre països com Suècia o Finlàndia "prohibeixen l’aplicació del model d’atenció de Trànsit i l’Organització Mundial de la Salut es posiciona contra l’hormonació de menors, a Catalunya a les noies que diuen que no volen ser dones, se les infla de testosterona i se’ls amputen els pits", denuncien. 
  • Lamenten que, en els darrers, anys, la Generalitat ha "imposat" que no hi ha dos sexes "sinó molts" i "que el sexe es pot canviar" i que "criticar aquestes creences és un delicte d’odi políticament assimilable al feixisme." 

A més, també Ramon Espadaler, secretari general d'Units per Avançar i diputat del PSC al Parlament, no ha dubtat a qualificar "d'inacceptable" la llei trans catalana. 

  • "Cap Govern, administració ni llei pot apartar els pares del procés de decisió d’un fill menor sobre el seu cos, més quan aquesta pot acabar essent irreversible", publica a les xarxes. 

 

Categoria: Societat