Societat
Imatge de la llanxa fugint de l'operatiu policial
Foto: Imatge de la llanxa fugint de l'operatiu policial | @Haciendagob | X
Successos

Uns narcos es mofen dels mossos: saluden des de la llanxa mentre fugen

Temps de lectura: 2 minuts
Imatge de la llanxa fugint de l'operatiu policial
Foto: Imatge de la llanxa fugint de l'operatiu policial | @Haciendagob | X

Els Mossos d'Esquadra, conjuntament amb el Servicio de Vigilancia Aduanera de l'Agència Tributària, han frustrat el desembarcament d'una quantitat important de droga en una cala de la costa de Catalunya. 

Què en sabem? El passat 23 de gener, la policia va interceptar un desembarcament d'haixix que es va produir a una cala de la zona de Cap de Creus. 

  • S'han intervingut 3,5 tones d'haixix, quatre vehicles i 100 bidons amb més de 2.000 litres de combustible. 

En profunditat: Ja era fosca nit, passades les 21:00 del vespre, quan un dels helicòpters del servei de Vigilància Duanera va detectar una embarcació que navegava a tota velocitat a través del mar cap a Cala Culip. 

  • Aquesta petita cala, situada al nord de Cap de Creus, durant l'hivern està poc freqüentada i sobretot durant la nit. Una zona perfecta per entrar droga i passar desapercebuts. O això és el que pensaven els traficants.
  • Gràcies a la vista aèria dels agents, els equips de vigilància van poder observar diferents vehicles i furgonetes a la petita cala, així com la presència d'un grup de persones que es trobaven en actitud d'espera. 

En detall: Davant la possibilitat que s'anés a produir un desembarcament de droga en aquest punt del litoral es va coordinar una actuació operativa. 

  • Els sospitosos van fugir en detectar el dispositiu policial, alguns en l'embarcació i altres camp a través, deixant abandonats dos vehicles i diferents estris personals.
  • Els narcotraficants van fugir de l'operatiu i els vídeos han gravat com es mofen dels agents: saluden mentre marxen a tota velocitat a través del mar. 

Per acabar: Un cop van poder accedir a la cala, els agents van localitzar abandonada una furgoneta de grans dimensions que s'havia accidentat mentre tractava de sortir del camí que condueix a aquesta cala.

  • A peu de platja van trobar uns 100 bidons amb combustible, per a proveir a l'embarcació que transportava la droga i així aquesta pogués tornar al seu punt d'origen.
  • Els efectius policials van mantenir el dispositiu fins a altes hores de la matinada per a assegurar i retirar la droga interceptada, els vehicles abandonats i localitzar i detenir els presumptes autors dels fets descrits.

Situació actual: Continua oberta la investigació per identificar i detenir les persones que van marxar rient-se de l'helicòpter i tot l'operatiu policial.

Categoria: Societat