Societat
Agents dels Mossos i la Guàrdia Civil
Foto: Agents dels Mossos i la Guàrdia Civil | Mossos d'Esquadra
Detinguts

Patinada de la policia a l'operació antiterrorista: Eren delinqüents, no gihadistes

Temps de lectura: 2 minuts
Agents dels Mossos i la Guàrdia Civil
Foto: Agents dels Mossos i la Guàrdia Civil | Mossos d'Esquadra

El jutge de l'Audiència Nacional, Joaquin Gadeam ha deixat en llibertat amb mesures cautelars els tres detinguts aquest dimarts a l'operació de Mossos d'Esquadra i Guàrdia Civil centrada en diversos sospitosos relacionats amb el terrorisme gihadista.

Què en sabem? Ara, segons ha pogut saber La Vanguardia, aquesta operació antigihadista s'ha desfet i és que no hi hauria cap indici de radicalització, ni intent d'atemptat, ni rastre d'explosius.

  • Segons afirmen fonts policials a l'esmentat rotatiu, els detinguts no estaven relacionats amb una trama terrorista, però sí que formaven part d'un entramat de tràfic d'armes.
  • De fet, agents de la lluita antiterrorista es van mostrar "perplexos" després que es mostrés de manera pública l'operació que s'estava duent a terme, abans de fer els registres o fins i tot de detenir algú.
  • I és que, habitualment, les forces de seguretat no acostumen a informar, per raons de seguretat, dels operatius antiterroristes.

D'on venim? Dimarts al matí, els Mossos i la Guàrdia Civil van publicar a les xarxes socials que s'estava duent a terme diverses entrades i escorcolls a Rubí (Vallès Occidental), Martorell (Baix Llobregat), Sant Pere de Ribes (Garraf), Barcelona i també a la ciutat de Mèrida.

  • Al vespre, els mateixos agents van publicar a la xarxa social d'X, que l'operatiu havia "desarticulat una xarxa terrorista amb ramificacions en diverses poblacions".
  • Els Mossos també van informar que havien detingut els quatre integrants, entre els quals el líder del grup que es trobava ja a presó.

Finalment, segons La Vanguardia, l'instructor del cas els va deixar en llibertat, però amb l'obligació de presentar-se setmanalment davant del jutjat, la retirada del passaport i la prohibició de sortida del territori nacional.

  • No obstant això, un serà posat a disposició dels jutjats corresponents en constar-li dues requisitòries per delinqüència comuna.
  • Un cinquè delinqüent, de Rubí, encara estaria fugat, però tots els perfils no responen a cap trama antiterrorista.