Societat
Bombers Generalitat
Foto: Bombers Generalitat | Departament d'Interior
Oposicions

Opositores a bomberes denuncien que els van fer treure els sostenidors a les proves mèdiques

Temps de lectura: 1 minut
Bombers Generalitat
Foto: Bombers Generalitat | Departament d'Interior

Un grup de dones que estan opositant per al cos de Bombers de la Generalitat han fet arribar una carta anònima al Departament d’Interior per denunciar diverses situacions irregulars durant el procés d’oposicions. 

Què en sabem? Algunes de les opositores han denunciat que es van sentir incòmodes durant les proves mèdiques, concretament durant la prova d’electrocardiograma, quan els van fer treure els sostenidors, una mesura d’entrada innecessària. 

  • Aquest és un punt que la Conselleria d'Interior considera que podria incórrer en una situació de mala praxi i que, en conseqüència, investigarà.
  • Fonts d'Interior han detallat que la prova la va realitzar un metge extern a la conselleria i han demanat a totes les persones que es van veure en aquesta situació incòmoda que ho comuniquin perquè el Departament pugui depurar responsabilitats arribat el moment. 

Per acabar: Així mateix, a la carta les opositores també denuncien irregularitats en unes altres proves com que en els criteris d'eliminació a la prova de conducció de camió no es van aplicar a totes les candidates per igual.  

  • També a la prova d'oficis, en què les aspirants han d'acomplir diferents tasques, com obrir una porta tancada o arreglar una instal·lació elèctrica en un temps determinat, algunes candidates asseguren que el dia de la prova es va produir una confusió amb els codis que identifiquen cada una d'elles i quan van sortir les notes, algunes tenien les puntuacions intercanviades.
Categoria: Societat
Etiquetes: Generalitat Bombers