Societat
Tractors durant un tall de carretera
Foto: Tractors durant un tall de carretera | Unió de Pagesos
Pagesia

Tercer dia de protestes de la pagesia: els tractors marxen cap al Parlament

Actualitzat: Dijous, 8 de febrer de 2024. 10:42
Temps de lectura: 2 minuts
Tractors durant un tall de carretera
Foto: Tractors durant un tall de carretera | Unió de Pagesos

Desenes de tractors segueixen a Barcelona. Un grup de tractors ha iniciat una tractorada cap al Parlament de Catalunya.

Per què és important? Tercera jornada de protestes dels agrícoles a Catalunya. Després de dos dies de mobilitzacions, desenes de tractors segueixen a la capital catalana. Els pagesos no han quedat satisfets amb la resposta del Govern i volen allargar les mobilitzacions a Barcelona. 

Què en sabem? Un grup de pagesos, que ha passat la nit a Barcelona, ha iniciat una nova marxa lenta cap al Parlament. Allà s'han reunit amb la presidenta de la cambra catalana, Anna Erra. 

  • Els tractors, que han estacionat durant tota la nit a Gran Via, han arribat al Parlament passant pel carrer Roger de Llúria i baixant pel Passeig Sant Joan fins al parc de la Ciutadella.
  • El grup de pagesos que ha passat la nit a la Diagonal han decidit tornar a casa. Les marxes lentes de tornada provoquen afectacions en algunes carreteres catalanes. 

Afectacions: La Guàrdia Urbana de Barcelona ha reobert el trànsit a la Gran Via. En aquests moments l'única afectació important a la capital catalana és el tall de la circulació a l'avinguda Circumval·lació. 

  • Els tractors que han visitat el Parlament han aparcat en aquest carrer al costat del Parc de la Ciutadella. 

La tornada dels tractors que han passat la nit a la Diagonal provoca retencions importants a diferents carreteres catalanes:

  • La marxa lenta de l'A-2 es troba ara entre Castellbisbal i Pallejà en sentit Lleida. 
  • Marxa lenta de tractors a l'AP-7 a Subirats en sentit sud.
  • La marxa lenta de l'AP-7 es troba en aquests moments entre Santa Margarida i els Monjos i Vilafranca del Penedès en sentit Tarragona.

D'on venim: Aquest dimecres, la pagesia ha col·lapsat la capital catalana amb centenars de tractors per arribar fins a la Generalitat. Allà, els sindicats principals s'han reunit amb el president de la Generalitat, Pere Aragonès, i el conseller d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, David Mascort.

  • La reunió, de dues hores, ha acabat sense acords concrets. Els pagesos no han quedat satisfets de la resposta del govern i volen allargar les mobilitzacions a Barcelona. 
  • Tot i això, les dues parts han acordat de convocar una nova trobada d'aquí a deu dies per "treballar plegats" en les reivindicacions del sector i "fer-ho millor", segons el conseller.