Societat
Mossos d'Esquadra
Foto: Mossos d'Esquadra | Mossos d'Esquadra
Successos

L'assassí en sèrie de pagesos: un crim al Segrià posa en alerta la policia

Temps de lectura: 2 minuts
Mossos d'Esquadra
Foto: Mossos d'Esquadra | Mossos d'Esquadra

Una investigació de diferents cossos policials apunta que un assassí en sèrie seria l'autor de tres assassinats de pagesos a Espanya, un d'ells a Catalunya. 

Què en sabem? La mort d'un pagès a Vilanova de la Barca, al Segrià (Lleida), el passat 5 de gener, ha posat en alerta la policia. Segons les investigacions conjuntes de Mossos d'Esquadra, Policia Nacional i Guàrdia Civil, la mort del pagès lleidatà estaria relacionat amb dos crims similars a Tudela i Ribaforada, localitats de Navarra. 

D'on venim: Els mesos de novembre i desembre de l'any passat, la policia va trobar dos agricultors navarresos assassinats que seguien un mateix patró: homes grans que treballaven sols al camp i estaven allunyats dels nuclis urbans. 

  • La policia va trobar un home de 84 anys mort al Segrià el passat 5 de gener. El pagès, en Rosell, va morir a la seva finca quan havia anat tot sol a podar arbres fruiters. 

En detall: Actualment, tal com avança el diari El País, la policia treballa amb la hipòtesi que tots tres puguin haver estat assassinats per la mateixa persona. La clau de la investigació és un vehicle. 

  • En l'assassinat de l'agricultor de Ribaforada també va desaparèixer el seu cotxe, un Opel Astra, que va aparèixer abandonat a Lleida, a un lloc pròxim del camp de Vilanova de la Barca on es va produir el tercer assassinat. 
  • Els Mossos d'Esquadra van trobar el vehicle i, a l'hora de comprovar la matrícula, els agents van descobrir que havia estat robat durant un assassinat molt semblant al del pagès del Segrià. 
  • Tot i que totes les hipòtesis es mantenen obertes, la policia ha trobat un mateix patró en els tres assassinats: les morts es van produir durant el matí, les víctimes eren agricultors d'una edat avançada (68, 80 i 84 anys) que es trobaven sols treballant en camps apartats. 

A més: Segons les investigacions, el presumpte assassí hauria fugit a França passant per Andorra amb el cotxe que hauria robat a l'última víctima, un Opel Astra, el mateix model que havia robat durant el segon crim. 

  • Els Mossos d'Esquadra han demanat col·laboració a la Gendarmeria per localitzar el sospitós.