Societat
Mossos d'Esquadra
Foto: Mossos d'Esquadra | Mossos d'Esquadra
Robatoris

Cau a Barcelona una banda de lladres que assaltava habitatges a tota Europa

Temps de lectura: 2 minuts
Mossos d'Esquadra
Foto: Mossos d'Esquadra | Mossos d'Esquadra

Cau una banda de lladres especialitzats a assaltar cases d'urbanitzacions per diversos països europeus fent servir sempre el mateix mètode. 

Què en sabem? L’origen de la investigació es remunta al 6 de desembre de 2023, quan els investigadors de la Comissaria de Granollers van tenir coneixement d’un robatori a les Franqueses del Vallès quan dos homes van forçar l’accés d’una casa de la urbanització els Gorgs mentre un altre els esperava a fora en un vehicle preparat per fugir.

  • Aquell primer botí que es van emportar, format per diners en metàl·lic, aparells electrònics, joies i roba, està valorat en més de 4.500 euros.
  • Ara, els Mossos d'Esquadra han detingut a Barcelona cinc homes d’entre 23 i 49 anys, quatre de nacionalitat xilena i un altre argentí. De fet, un dels sospitosos està buscat per homicidi a Xile. 

Com funcionaven? El modus operandi era pràcticament sempre el mateix: es desplaçaven en grups de tres o quatre persones fins a urbanitzacions i, un cop allà, seleccionaven cases per entrar-hi i sostreure tots els objectes de valor que estiguessin al seu abast i que poguessin transportar i amagar fàcilment.

  • Per entrar a les cases buscaven l’accés més vulnerable i el forçaven. Un cop a dins remenaven totes les estances en el menor temps possible per fugir sense ser detectats.
  • El seu grau d’especialització era elevat, ja que portaven inhibidors per inutilitzar les alarmes.
  • Per desplaçar-se feien servir vehicles que canviaven cada quatre o cinc dies. En total se’ls relaciona amb tretze vehicles diferents que empraven per desplaçar-se fins a les urbanitzacions i cometre els robatoris. 

Per acabar: Els investigadors situen els detinguts no només a Catalunya, sinó també al País Basc, Perpinyà, París, Milà, Hamburg i Zúrich.