Societat
Incidències reiterades a la R3
Foto: Incidències reiterades a la R3 | Rodalies Gencat
Renfe

Les reiterades incidències a la R3 de Rodalies agafen per sorpresa el Govern

Temps de lectura: 2 minuts
Incidències reiterades a la R3
Foto: Incidències reiterades a la R3 | Rodalies Gencat

La Generalitat exigeix a Renfe i Adif que resolgui les "afectacions reiterades" a la línia R3 de Rodalies. 

Per què és important? Segons el Govern "els usuaris han patit talls o demores en 6 dels 10 dies que fa que la línia ha restablert la circulació després de les obres de desdoblament". 

Què en sabem? En aquest període, el Departament de Territori ha comptabilitzat un total d’11 incidències. 

  • "Els dies 6 i 7 de febrer es van comptabilitzar fins a 3 afectacions al dia, que van provocar diversos retards en els trens", asseguren en el comunicat. 
  • "Son afectacions que han provocat talls en la circulació i demores importants en els horaris".

El motiu. Els problemes s'estan produïnt des que la línia R3 ha restablert la circulació de trens al tram entre Parets del Vallès i la Garriga per les obres de desdoblament.

  • "La major part de les incidències han estat relacionades amb avaries o disfuncions en la infraestructura", afirma Territori. 

Davant d'això, el Govern "retreu a Renfe i Adif l’entrega d’una obra que no permet que el servei operi amb normalitat i exigeix solucions a una situació que està afectant el dia a dia dels usuaris".

Previsió. El Departament de Territori ha reclamat a Adif i Renfe ser més previsors de cara al tall de la línia que s’ha de produir a l’estiu, en el mateix tram, per a la segona fase de les obres.

  • La Generalitat demana que es programi un període de proves "per detectar incidències en les instal·lacions mentre encara no s’hagi restablert el servei, acompanyat d’un monitoratge exhaustiu i d’un comitè de seguiment diari".
  • El Departament de Territori, d’altra banda, s’ha incorporat, a petició pròpia, a la comissió de seguiment de la línia R3 que van iniciar fa uns dies Renfe i Adif.
  • El Govern els convocarà els pròxims dies a una reunió perquè donin explicacions.

Context. La Generalitat va nomenar el gener d'aquest any Pere Macias com a nou comissionat del "Traspàs Integral de Rodalies".

  • Es tracta d'una nova figura adscrita al Departament de Territori, sota la direcció de la consellera Ester Capella.

Categoria: Societat