Societat
Arriba un nou medicament a Espanya contra la migranya
Foto: Arriba un nou medicament a Espanya contra la migranya | Pexels
Salut

Pateixes de migranyes? Arriba a Espanya el primer i únic medicament per tractar-les

Temps de lectura: 2 minuts
Arriba un nou medicament a Espanya contra la migranya
Foto: Arriba un nou medicament a Espanya contra la migranya | Pexels

Bones notícies per a les persones que pateixen de migranya. Arriba a les farmàcies espanyoles un nou i únic medicament indicat per prevenir i tractar les crisis d'aquesta patologia. 

Per què és important? Més de quatre milions d'espanyols pateixen de migranya, el que representa un 12% de la població. El 80% són dones, especialment entre els 20 i els 40 anys. A més, és la segona causa de discapacitat en tot el món i la primera en dones de 15 a 49 anys, segons l'Organització Mundial de la Salut (OMS), amb un impacte negatiu a la vida dels pacients i el seu entorn i amb una alta càrrega física, emocional i mental. 

En detall: El medicament Vydura és una nova opció en l'abordatge de les migranyes i contribueix a fer que qui les pateixen puguin continuar amb la seva vida, ja que proporciona absència de dolor al cap de dues hores d'haver rebut el tractament amb un alleugeriment sostingut de fins a 48 hores.

  • Tot això també arriba acompanyat per una reducció dels dies de migranya al mes.
  • La migranya és una malaltia "envoltada de força incomprensió i tendeix a banalitzar-se". A més, està molt infradiagnosticada: “Només es diagnostiquen el 50% dels pacients amb migranya”, explica el doctor Jesús Porta-Etessam, cap de Neurologia a l'Hospital Clínic San Carlos i president de la Societat Espanyola de Neurologia (SEN).

Com funciona? El medicament Vydura actua sobre el símptoma agut, reduint el dolor i els símptomes més preocupants de la migranya, però també és un tractament preventiu, per a aquells que tenen almenys quatre crisis de migranya al mes.

  • Té una acció ràpida: en dues hores o menys es pot reduir la simptomatologia pròpia d'aquesta malaltia.
  • A més, un altre dels avantatges d'aquest medicament, que s'administra per via oral, és la seva acció ràpida i els seus efectes secundaris "escassos".
  • També ha d'estar prescrit per un metge (no cal que sigui un especialista de neurologia) i és dispensat a la farmàcia hospitalària.
  • Expliquen que el 49% dels pacients que prenen aquest nou fàrmac redueixen un 50% el nombre de crisis de migranyes. A llarg termini també s'ha vist que es redueix a 6,2 cops el nombre d'episodis al mes. 
Categoria: Societat