Societat
Siurana
Foto: Siurana | Wikimedia Commons
Escapada

El poble més bonic per visitar al març a dues hores de Barcelona

Temps de lectura: 3 minuts
Siurana
Foto: Siurana | Wikimedia Commons

El poble més bonic per visitar al març es troba a Catalunya, concretament a Tarragona, segons la revista 'National Geographic'. Habitada només per 50 persones, les seves residències de l'època medieval i vies pavimentades captiven els turistes durant totes les estacions.

Per què és important? La prestigiosa revista de viatges ha seleccionat aquest petit poble de Catalunya com el més bonic per visitar durant aquest març de 2024.

  • A més, el poble es troba a només dues hores en cotxe de Barcelona i és ideal per fer una breu escapada.

En detall: Parlem de Siurana, un poble de conte al Priorat conegut com 'el poble sense vertigen' a Tarragona. Avui dia, podem contemplar un poblet encantador de cases i carrers empedrats i les restes de la fortalesa sarraïna, situades a l’entrada del poble.

  • El poble està envoltat de llocs interessants i és un punt des d’on es pot disfrutar d’unes vistes magnifiques de la Serra de Montsant, la Gritella i les Muntanyes de Prades.

Què veure a Siurana?

L'atractiu més gran de Siurana és el lloc en el qual va ser construït: el cim d'un penya-segat a més de 730 metres d'altitud. La seva estructura fa que qualsevol punt de la localitat sigui un mirador des d'on es contemplen unes espectaculars vistes dels voltants.

  • Un dels punts més turístics és el castell que castell defensava una frontera infranquejable que s’estenia del coll de Balaguer a Tamarit de Gaià. Conquerida el 1153, després de caure Lleida i Tortosa, va ser l’últim reducte de la reconquesta a Catalunya.
  • L’edifici més rellevant de Siurana és l’església, d’estil romànic, amb una portalada, amb timpà figurat, emmarcat per tres arquivoltes de mig punt que reposen sobre columnes amb capitells decorats amb motius diversos.

La llegenda del Salt de la Reina Mora

El Salt de la Reina Mora és un cingle conegut amb aquest nom donada la llegenda d’Abdelazia, filla del Valí de Siurana.

  • Segons explica la llegenda, quan van arribar les tropes cristianes, la filla va preferir saltar  a l’abisme del cingle amb el seu cavall que caure en mans enemigues.
  • El cavall, en veure el cingle imponent, intentà aturar-se, però l’embranzida era tan forta que es van precipitar.
  • Avui en dia, a la mateixa roca, es pot veure la marca profunda de la ferradura de l'animal.

El lloc perfecte per fer escalada

Cal destacar Siurana com a referència i destí per a escaladors i excursionistes. Els seus llegendaris penya-segats són coneguts arreu del món per a la realització d’aquestes pràctiques.

  • Siurana i el seu entorn disposen de gran quantitat de vies d’escalada distribuïdes en diferents sectors, amb noms propis (l’Olla, Can Melafots, la Trona, etc.).
  • Consulta totes les zones d'escalada.

Ruta del vi a Siurana

Si no ets un bon escalador i prefereixes una activitat més "relaxada", Siurana també et permet gaudir dels seus cellers i fer un tast de vins. Et deixem un llistat d'alguns cellers visitables:

Com arribar a Siurana?

Categoria: Societat