Societat
Portlligat
Foto: Portlligat | adina*raul / flickr
Escapada

Ruta d'un dia per la Costa Brava: aquests són els tres pobles que van marcar Dalí

Temps de lectura: 3 minuts
Portlligat
Foto: Portlligat | adina*raul / flickr

Si ets dels qui li agrada fer rutes i buscar significat i aprenentatge en cada viatge, et proposem una escapada pels tres pobles que van marcar l'artista Salvador Dalí. Es tracta de Figueres, Portlligat i Púbol i són l'opció perfecta per endinsar-se en l'univers del pintor.

Què en sabem? Tres pobles conformen el conegut com a triangle dalinià permeten admirar els punts d'inspiració de l'artista igual com racons que llueixen amb la màgia d'aquest.

  • Dalí va néixer, créixer i desenvolupar la seva trajectòria professional en aquests pobles.

Figueres

Figueres és la ciutat que va veure néixer i morir l'artista Salvador Dalí i on, avui en dia, reposen les seves restes.

  • En aquesta ciutat és on es troba el famós teatre museu. Els ous al capdamunt de la seva torre, el seu color i la peculiaritat de la seva estructura són un emblema de Catalunya i un espai ple d'art on visitar i conèixer l'art de Dalí de primera mà.
  • Se situa a la plaça Gala-Salvador Dalí, en honor al pintor i la seva mussa.

Portlligat

Aquest poblet de pescadors és on Dalí i Gala van establir la seva única residència estable. Només arribar al poble es veu la casa: mira al Mediterrani, i té una barca groga anomenada Gala que la parella la feia servir per als seus passejos, i que ara poden fer servir els turistes.

Com és? La casa es pot visitar i és un laberint de desnivells, on cap element és una coincidència o atzar. Un joc de miralls que reflecteix sobre el llit els primers rajos de sol. Totes les sales tenen una gran personalitat, una decoració única i reflecteixen una part de l'artista.

Púbol

Púbol és un dels pobles amb més encant i més visitats de l'Empordà.  El petit poble tanca el triangle dalinià. Compta amb una construcció medieval que va ser un regal del pintor par a la seva dona amb qui va complir la promesa de fer-la reina d'un castell.

  • Dalí també va dissenyar dues xemeneies, va fer posar la G de Gala sobre les portes i va fer algunes pintures per a la nova llar de la seva mussa.
  • El jardí està decorat amb els incomparables elefants de potes llargues, i a la piscina hi ha bustos de colors de ceràmica de Richard Wagner.

A més, una de les estances conté una exposició que recull algunes de les seves peces d'alta costura.

  • Les restes de la dona i mussa de Dalí estan enterrades al castell.

Com arribar a Figueres, Portlligat i Púbol?

Plans similars: Et proposem altres escapades espectaculars que pots fer a Catalunya:

Categoria: Societat
Etiqueta: Escapada