Societat
Castell de Santa Florentina a Canet de Mar
Foto: Castell de Santa Florentina a Canet de Mar | Viquipèdia
Escapades

Una escapada ideal per als fanàtics de Joc de Trons a 45 km de Barcelona

Temps de lectura: 4 minuts
Castell de Santa Florentina a Canet de Mar
Foto: Castell de Santa Florentina a Canet de Mar | Viquipèdia

Una escapada especial per a tots aquells fanàtics de la reeixida saga d'HBO. Un paradís medieval a pocs quilòmetres de Barcelona! Descobreix-ho aquí.

Catalunya s'ha convertit en un dels platós preferits per gravar sèries i pel·lícules. Els creadors de Joc de Trons van escollir diferents municipis per gravar-hi escenes de l'exitosa sèrie. Un d'ells ha estat Canet de Mar (El Maresme), que se suma a Girona com a localitzacions catalanes que sortiran a Joc de Trons. 

Quina escena de Joc de Trons es va filmar a Canet de Mar?

La població de Canet de Mar va cridar l'atenció als productors i creadors de Joc de Trons i és per això que va ser escollida per gravar-hi escenes d'un capítol d'una de les temporades de la famosa sèrie. 

En detall: L'espai escollit per gravar va ser el Castell de Santa Florentina. La gravació es va fer a finals de l'any 2015. 

  • El castell, sense data exacte de construcció, va ser una masia fortificada durant el segle XI. Es creu que abans va servir com a centre de producció agrícola durant l'època romana. El segle XIX va patir una gran reforma duta a terme per Ramon Muntaner, que va encarregar a l'arquitecte Lluís Domecen i Montaner que li donés un aire medieval. 

Quina escena es va gravar? La sèrie va convertir el Castell de Santa Florentina en Colina Cuerno, l'assentament de la Casa Tarly, durant dues escenes del sisè episodi de la sisena temporada.

  • Una de les escenes que es van gravar és quan Sam (John Bradley), inseparable de John Snow, presenta Elí (Hannah Murray) y al Petit Sam (William i James Wilson) a la seva mare, Lady Melessa Tarly (Samantha Spiro), i a la seva germana, Lady Talla Tarly (Rebecca Benson). 

 

Com arribar a Canet de Mar des de Barcelona

Canet de Mar es troba a menys de 50 quilòmetres de la capital catalana. Arribar-hi és molt senzill i hi ha diferents transports per poder-hi accedir. 

A la pràctica: Canet de Mar es troba a la comarca del Maresme, entre Arenys de Mar i Sant Pol de Mar. 

  • Vehicle privat: Una de les opcions és anar-hi amb vehicle privat. A través de l'autovia C-32 es pot arribar en menys de 40 minuts a Canet de Mar des de Barcelona.
  • Rodalies: La línia R1 (amb parades a Sants, Catalunya, Arc de Triomf i El Clot) arriba fins al municipi costaner amb poc més d'una hora de trajecte. 
  • Autobús: L'autobús 603 té diferents parades pel centre de la capital catalana amb destí Canet de Mar. La durada del trajecte són 50 minuts. 

 

Què veure a Canet de Mar?

Canet de Mar és un destí ideal per passar-hi un dia o un cap de setmana per desconnectar i gaudir de les diferents opcions que ofereix el municipi costaner. 

  • Ruta Modernista: El Modernisme va molt lligat al poble de Canet de Mar. Va ser la casa de Lluís Domènech i Muntaner. Passegant pels carrers de la vila es poden descobrir desenes d'edificis projectats per altres grans noms de l'arquitectura modernista com Josep Puig i Cadafalch, Eduard Ferrés i Puig o Pere Domènech i Roura. 
  • Platges: Un dels atractius més espectaculars del municipi són les seves platges. Canet de Mar compte amb dues platges principals: la platja de Canet de Mar i la Platja el Cavaió.
  • Santuari de la Misericòrdia: L'arquitecte Francesc Daniel Molina va construir aquest impressionant santuari durant els anys 1853 i 1857. Amb estil neogòtic, el santuari ofereix una façana impressionant amb un rosetó al bell mig. 
  • Escales del Sant Crist: A prop de l'església, hi ha unes escales que són marca personal de la vila. Són els 40 escalons més famosos de Canet. Projectades el 1914 per Josep Cabruja, per substituir la rampa que hi havia, estan acompanyades a l'esquerra per una casa amb elements clàssics i a la dreta per un mosaic ceràmic amb la figura d'un Crist a la Creu (l'original era de Ramon Puig i Gairalt i va ser destruït a la Guerra Civil) i un fanal modernista de ferro i vidre.

 

Una recomanació d'escapada més... 

Viatjar a l'edat mitjana a poc més d'una hora en cotxe de Barcelona és possible. El poble de Peratallada, a 130 quilòmetres de la capital de Catalunya, és una de les joies medievals del país. El seu castell presideix un conjunt arquitectònic de gran valor, rodejat de muralles i un fossar, que conserva un bon aspecte segles després de la seva construcció.

Categoria: Societat
Etiquetes: Turisme Barcelona