Societat
Xapes personalitzades de la UOC per al 8M
Foto: Xapes personalitzades de la UOC per al 8M | uocshop.com
Feminisme

La UOC ven xapes amb simbologia trans pel 8M i indigna una part del feminisme

Temps de lectura: 2 minuts
Xapes personalitzades de la UOC per al 8M
Foto: Xapes personalitzades de la UOC per al 8M | uocshop.com

"Celebra un 8M de tots els colors amb nosaltres!", exclama la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) en una publicació recent a les xarxes socials que promociona la venda de xapes de cara el Dia Internacional de la Dona. En els diferents dissenys personalitzats es combina el morat, que tradicionalment ha representat el feminisme, amb les tonalitats de les banderes gay i transgènere. 

Per què és important? L'anunci ha molestat un sector del feminisme que no vol que se'l barregi amb l'expressió de la diversitat d'identitat sexual i en particular amb la ideologia trans.

Què en sabem? Les xapes es troben a la venda a la botiga d'aquesta universitat online. 

  • Hi ha a disposició cinc tipus de xapes perquè "la igualtat és una lluita de tots els colors!", segons apareix al text promocional.
  • La publicació, feta des del comptes oficials de la universitat, afegeix: "Tot i que el lila sempre ha estat la tonalitat que ha defensat el feminisme, des de la UOC treballem també en el reconeixement de la diversitat d'identitat, d'expressió de gènere i d'orientació sexual". 

Reaccions. Aquest anunci de la UOC ha provocat una gran polèmica a les xarxes socials, amb moltes respostes contràries a la iniciativa. 

  • "Substituireu el dia de la dona treballadora pel dia de l'orgull? Perfecte, el dia de l'orgull anirem nosaltres a contramanifestar-nos amb el 8M". 
  • "Els colors de les vostres xapes són un insult que representa una ideologia que esborra el significat de dona".
  • "No n'hi ha prou amb un mes d'orgull, un mes de visibilitat trans, un dia trans, que necessiteu també el 8M?".

Categoria: Societat