Societat
Tall a Les Bordes (Alta Ribagorça)
Foto: Tall a Les Bordes (Alta Ribagorça) | Unió de Pagesos
Protestes

Malestar a ERC per la protesta dels pagesos a casa del conseller Mascort: "De cap de les maneres"

Temps de lectura: 2 minuts
Tall a Les Bordes (Alta Ribagorça)
Foto: Tall a Les Bordes (Alta Ribagorça) | Unió de Pagesos

Nova jornada de protestes de la pagesia catalana. La tensió va en augment i les pròximes hores seran claus. 

Per què és important? Els representants del camp estan reunits amb el conseller d'Acció Climàtica, David Mascort, després que aquest dimecres al vespre, alguns manifestants van decidir protestar a la porta de casa seva, un fet que no ha agradat gens a Esquerra Republicana de Catalunya. 

Què en sabem? Patrulles dels Mossos d'Esquadra van haver de custodiar el domicili del titular d'Acció Climàtica a Vilabreix (Gironès) per la presència de pagesos que li retreien no haver participat a les últimes reunions convocades. 

  • L'ARRO també s'hi ha mobilitzat.
  • La concentració ha estat reduïda i no s'hi han produït incidents.
  • Hi han participat sis tractors i prop d'una vintena de persones.

Què ha dit?  ERC ha reaccionat a aquesta forma de protesta i ha expressat el seu malestar a través de les xarxes socials. 

Per la seva banda, el president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha sortit en defensa de Mascort durant una entrevista al programa 'Cafè d'Idees' de La 2.

  • "Dimarts no s'hi va poder reunir per una qüestió personal, però s'hi va reunir l'equip", ha afirmat Aragonès. 

Situació actual. Malgrat l'incident, aquest dijous Mascort i la pagesia han aconseguit asseure's a la mateixa taula davant d'un nou intent d'acord. 

  • El conseller ha anul·lat un acte que tenia agendat a Xerta (Baix Ebre) per reunir-se amb representants de la Plataforma Pagesa i de les organitzacions que participen a la Taula Agrària.
  • Desencallar la situació no serà gens fàcil pel Govern si tenim en compte que entre les actuals reivindicacions hi ha un canvi de nom de la conselleria o el el cessament dels màxims responsables de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA). 

Previsió. Dels resultats de la trobada en dependrà que el sector agrari decideixi aixecar el bloqueig indefinit a diferents punts de la xarxa viària catalana. 

  • De moment, es mantenen els talls a l'AP-7 i la N-II a Pontós, a l'AP-2 a Soses, l'A-2 a Tàrrega i la C-58 al Coll d’Ares.

Categoria: Societat