Societat
Membres de la Sacristía de la Vendée
Foto: Membres de la Sacristía de la Vendée | Captura de pantalla de YouTube
Polèmica

VIRAL: Capellans de Toledo desitgen la ràpida mort del Papa Francesc

Temps de lectura: 2 minuts
Membres de la Sacristía de la Vendée
Foto: Membres de la Sacristía de la Vendée | Captura de pantalla de YouTube

"Jo també prego perquè el Papa pugui pujar al cel com més aviat millor", va dir un dels capellans de Toledo a l'inici d'un streaming a YouTube el passat 22 de febrer i que s'ha acabat fent viral aquests dies. 

Per què és important? El vídeo d'un extracte de la conversa s'ha difós a través de les xarxes socials i ha obligat l'autor de les paraules a disculpar-se. També s'han hagut d'excusar la resta de religiosos, que van riure després de sentir la particular benvinguda del company de tertúlia sacerdotal, on desitjava la ràpida mort del Papa Francesc. 

Vídeo. Aquest és el moment de la polèmica.   

Què en sabem? Després que aquest fragment s'hagi fet viral i hagi aparegut en diferents mitjans, l'Arquebisbat de Toledo ha decidit emetre un comunicat.  

  • La diòcesi ha volgut expressar així el "profund rebuig a qualsevol manifestació de desafecte a la persona i al ministeri del Sant Pare".
  • També ha exigit als sacerdots que demanin perdó perquè les manifestacions fetes durant l'steaming: "lesionen la comunió de l'Església i escandalitzen el Poble de Déu".

Finalment, els sacerdots han acabat demanant disculpes a través del compte a X de 'La Sagristia de La Vendée', el nom amb què es coneix el canal a través del qual es difon la 'Tertúlia sacerdotal contrarevolucionària', que s'emet setmanalment.

Què han dit? "Ens dol haver pogut confondre les ànimes senzilles". D'aquesta manera tan singular han volgut demanar perdó els capellans. 

  • "Sentim pesar pel desafortunat comentari, dit en to d'humor", comencen dient. 
  • "És un comentari de mal gust i, encara que no expressa desitjos de la mort del Papa, com alguns mitjans maliciosament han difós, comprenem que es pugui entendre d'aquesta manera", han acabat reconeixent. 
  • I afegeixen: "Molts ens reconeixen un paper important en la seva perseverança en la fe catòlica i ens preocupa haver pogut causar desconcert o escàndol a les seves ànimes".  

Fil a X (Twitter) amb les disculpes

Categoria: Societat
Etiquetes: Religió Viral